Uusi verkkokauppa Teknavi.com

EasyPark saataville Applen CarPlayn kautta ensimmäisenä pysäköintisovelluksena

EasyPark-sovellus on jatkossa käytettävissä Applen CarPlayn kautta.

EasyPark kertoo tuovansa ensimmäisenä saataville pysäköintisovelluksen, joka mahdollistaa kadunvarsipysäköinnin Apple CarPlayn kautta.

CarPlay on Applen toiminto, joka mahdollistaa yhdistetyn iPhonen toimintojen käytön auton tieto- ja viihdejärjestelmän näytöltä. Jatkossa myös EasyPark-sovellusta voi käyttää näin, ja sillä maksaa pysäköinnistä ympäri Euroopan tai ladata sähköauton käyttämättä erikseen iPhonea tai tarvitsematta lompakkoa.

Aiemmin CarPlayn kautta käytettävissä on ollut Applen omien sovellusten lisäksi esimerkiksi musiikki- ja navigointisovelluksia.

“Näemme suuren potentiaalin Apple-alustassa, joka avautui juuri pysäköintisovelluksille. EasyPark on ollut iOS:n sovelluskehityksen eturintamassa jo vuosia, ja tämä on meille luonnollinen kehityssuunta. Mahdollisuus käyttää sovellusta auton tietokoneessa vie innovaatiota varmasti eteenpäin. Uskon, että käyttäjämme arvostavat mahdollisuutta käyttää liittymää saumattomasti kytkettynä, laajemmassa mittakaavassa”, EasyPark-konsernin toimitusjohtaja Johan Birgersson toteaa.

EasyParkin mukaan sillä on myös Euroopan suurin kattavuus, minkä vuoksi palvelua voi käyttää maantiematkoilla ympäriinsä.

“Voit ajaa Skandinavian pohjoisosasta Etelä-Italiaan ja Espanjaan ja käyttää EasyParkia Apple CarPlayssa koko matkan ajan. Tämä on ainutlaatuista”, Birgersson sanoo.

“Esimerkkinä digitalisaatiosta on se, kuinka voimme tarjota kaupungeille ja pysäköintitoimijoille pysäköinnin hallintatyökalun, joka kokoaa ja visualisoi pysäköintitiedot. Tämä mahdollistaa datavetoisia päätöksiä ja älykkäämpiä kaupunkeja”, Birgersson päättää.

EasyParkin avulla pysäköinnin voi maksaa yli 2 200 kaupungissa ja 21 maassa. Sillä voi myös ladata sähköautoa, löytää pysäköinnille otolliset kadut ja erotella yksityiset sekä työhön liittyvät pysäköintikulut.