Dysonin uutuustuote yhdistää kuulokkeet melunvaimennuksella ja… henkilökohtaisen ilmanpuhdistimen

Dysonin uutuustuote miellyttää sekä keuhkoja että korvia.

Dyson Zone -kuulokkeet puhdistavat hengitysilmaa musiikkia toistaessaan.

Dyson Zone -kuulokkeet ovat kenties historian eriskummallisimmat. Rakenteeltaan ne muistuttavat supersankarielokuvista tuttuja asusteita tai urheilumaailman suojavarusteita, mutta ovat pohjimmiltaan täysin tavalliset kuulokkeet – ilmanpuhdistimella.

Uutuustuote sisältää 10 000 kierrosta minuutissa pyörivät, kuulokeosiin sisäänrakennetut moottorit, jotka imevät ilmaa kohti suun eteen sijoittuvaa, tarvittaessa irrotettavaa suodatinta. Käyttäjän hengittäessä puhdistin poistaa ilmasta monenlaisia pienpartikkeleja siitepölystä bakteereihin ja pölystä typpioksideihin.

Dyson huomauttaa, että vaikka kuulokkeet ilmaa puhdistavatkin, ei niitä ole suunnattu esimerkiksi COVID-19-virukselta suojautumiseen. Ne eivät istu kasvoilla hengityssuojaimen lailla, mutta auttavat kuitenkin esimerkiksi tunkkaisissa sisätiloissa hengittämistä helpottaen.

Kuulokkeet painavat kaikkiaan yli 600 grammaa.

Kuulokkeissa on suodattimet, jotka on Dysonin mukaan vaihdettava noin 12 kuukauden välein. Vamistajan älypuhelinsovellus muistuttaa puhtaudesta sekä suodatinten huoltotoimista äänenlaatuun liittyvien mukautusmahdollisuuksien tarjoamisen lisäksi.

Dyson Zone tukee aktiivista melunvaimennusta, jonka tulisi hiljentää ääntä jopa 38 desibelin verran. Tavanomaisen, kahdeksan mikrofonin vaimennusjärjestelmän lisäksi kuulokkeissa on kaksi ylimääräistä mikrofonia ilmanraikastimen hurinaa hiljentämässä ja yksi mikrofoni puheluita varten.

Kuulokkeissa on 40 millimetrin kaiutinelementit ja 2 600 milliampeeritunnin akku, jolla musiikki soi yhdellä latauksella ja taustahälyä vaimennettaessa jopa 50 tuntia. Latausajaksi pölynimureistaan tunnettu Dyson mainitsee noin kolme tuntia.

Dyson Zonea voi käyttää myös ilman ilmansuodatinta.

Ilmanpuhdistinta käytettäessä akunkestoksi mainitaan sen sijaan neljä, 2,5 tai 1,5 tuntia riippuen suodatustehosta. Kuulokkeet painavat peräti 670 grammaa tai 595 grammaa ilman suuosaa.

Dyson Zone -kuulokkeiden myynti alkaa rajatusti maaliskuussa 2023, ja seuraavina kuukausina niiden saatavuutta on hiljalleen määrä laajentaa. Ilmaa puhdistavien ja ääntä vaimentavien kuulokkeiden suositushinta on 949 Yhdysvaltain dollaria, mikä antaa osviittaa myös tulevasta eurohinnasta.