Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tunnettu kameratestaaja uudisti testinsä – nämä ovat nyt parhaimmiksi arvioidut kamerapuhelimet

Arvostettu kameratestaaja DxOMark on nyt uudistanut testikäytäntönsä, jonka mukaan se testaa älypuhelinten kameroita. Samalla joukko ennätyspisteitä viime vuosina DxOMarkilta saaneista puhelimista on testattu ja pisteytetty uudelleen uuden testikäytännön mukaisesti.

Uusi testikäytäntö huomioi ensi kertaa erikseen viime aikoina älypuhelimissa yleistyneet kaksoiskamerat. Uusina alaosioina mukaan tulevat kameroiden syvyysefektin sekä zoom-toimintojen testaus. Lisäksi DxOMark uudistaa kameratestikokonaisuuttaan huomioimaan liikkuvien kohteiden kuvaamisen sekä kuvaamisen erittäin alhaisessa, 1 luksin valaistuksessa.

DxOMark testasi osan viime vuosien huippukamerapuhelimista uudelleen uusien testikäytäntöjen mukaisesti. Tässä on uusi pistetaulukko.
DxOMark testasi osan viime vuosien huippukamerapuhelimista uudelleen uusien testikäytäntöjen mukaisesti. Tässä on uusi pistetaulukko.

DxOMark testasi myös joukon viime vuosina sen testeissä huippupisteitä saaneita älypuhelimia uudelleen uuden, päivitetyn testikäytäntönsä mukaisesti.

Googlen Pixel ja Pixel XL -älypuhelimet jakavat nyt korkeimman pistemäärän 90 yhdessä HTC:n U11:n kanssa.

Sekä Google että HTC nostivat aiemmin esiin puhelintensa DxOMarkilta saavuttamat huippupisteet jo puhelintensa julkistuksen yhteydessä.

Uuden kaksoiskamerat huomioivan testikäytännön myötä DxOMark testasi myös ensimmäistä kertaa Applen iPhone 7 Plussan. Se sai testistä nyt 88 pistettä, kun vain yhdellä kameralla varustettu iPhone 7 jää 85 pisteeseen.

Lisäksi DxOMark on testannut uudella käytännöllä jo Samsungin Galaxy S6 edgen, Applen iPhone 6:n sekä Nokian vanhan Symbian-pohjaisen 808 PureView -hirviökamerapuhelimen, joka sai vain 61 pistettä.

Jatkossa lista täydentyy, kun DxOMark alkaa testata uusien älypuhelinmallien kameroita uuden käytäntönsä ja pisteytyksensä mukaisesti.

Todennäköisesti listakärki menee nopeasti uusiksi, kunhan DxOMark saa testattua esimerkiksi Samsungin uusimman Galaxy Note8:n, Googlen pian tulevat toisen sukupolven Pixelit sekä Applen uudet iPhonet.

Seikkaperäisemmin DxOMarkin testikäytännön muutoksista ja vaikutuksista tuloksiin tietoa löytyy DxOMarkin omilta sivuilta.