Samsung Galaxy Note8 nousi iPhone 8 Plussan rinnalle parhaaksi kamerapuhelimeksi DxOMarkin testissä

Samsungin uusi huippupuhelin Galaxy Note8 on noussut jaetulle ykkössijalle parhaaksi arvioituna kamerapuhelimena, kertoo tunnettu kameratestaaja DxOMark.

Sekä iPhone 8 Plus että Galaxy Note8 ovat saavuttaneet DxOMarkilta 94 pistettä.

Galaxy Note8:n takakamera koostuu kahdesta 12 megapikselin kamerasta, joista molemmat on varustettu optisella kuvanvakaimella. Kamera tarjoaa 2x optisen zoomin.

Kuvien osalta Galaxy Note8 nousi vielä selväksi ykköseksi, sillä se on ensimmäinen älypuhelin, joka on saanut DxOMarkilta 100 pistettä. iPhone 8 Plussan kuva-arvosana jää 96 pisteeseen. Vastaavasti videot ovat Galaxy Note8:n suhteellinen heikkous, sillä sen videoarvosana jää 84 pisteeseen verrattuna iPhone 8 Plussan 89 pisteeseen.

DxOMark kiittelee Galaxy Note8:n kuvissa erinomaista zoom-laatua, hyvää kohinanvaimennusta ja yksityiskohtien säilyttämistä, kuten myös nopeaa ja tarkkaa automaattitarkennusta. Moitteita kameraa saa rajoittuneesta dynaamiikasta sekä yleisestä värikohokohtien leikkaamisesta, kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin jäämisestä toimimatta ajoittain sekä yleisistä valkotasapainovirheistä kirkkaissa ja ulko-olosuhteissa

Videokuvauksessa Galaxy Note8:n vahvuudet ovat hyvä valotus, nopea ja vakaa automaattitarkennus sekä hyvä kohinanvaimennus, valkotasapaino ja värien renderöinti. Videokuvauksessa moitteita tulee automaattitarkennuksen seurannan puutteesta normaalitilassa, varjojen ja värien kohokohtien leikkautumisesta korkean kontrastin tilanteissa sekä ylimääräisestä kuvan liikkeestä, vaikka kamera on vakaa kuvattaessa.

Koko DxOMarkin Galaxy Note8 -testin pääsee lukemaan tästä.