Kameratestaaja: Googlen uudet Pixel 2:t parhaita kamerapuhelimia toistaiseksi – löivät iPhone 8 Plussan ja Galaxy Note8:n selvästi

Google toisti saman tempun kuin viime vuonna: sen uudet Pixel 2 -puhelimet saivat tunnetulta kameratestaajalta DxOMarkilta toistaiseksi kaikkien aikojen parhaan arvosanan, 98 pistettä.

Näin uudet Pixel 2:t lyövät heti laudalta myös Applen uuden iPhone 8 Plussan ja Samsung Galaxy Note8:n, jotka saavuttivat molemmat 94 pistettä ja jakoivat tähän asti parhaimman kamerapuhelimen tittelin DxOMarkin arvioimana.

Uusien Pixel 2 -puhelinten takakamerassa on edelleen 12 megapikseliä, mutta aukon koko on nyt suurempi f/1,8 ja mukana on optinen kuvanvakain. Google tuo kameraan myös edistyneen kuvauskohteen taustan sumentavan muotokuvatilan, vaikka puhelimessa ei ole kaksoiskameraa. Pixel 2 -puhelimissa muotokuvatilan syvyystarkennuksen toiminta perustuu dual pixel -kamerakennon yksittäisten pikselien ja koneoppimisen hyödyntämiseen.

Mukana Pixel 2 -puhelimissa on myös Motion Photos, jotka tallentavat kolme sekuntia videota kuvien yhteydessä Applen Live Photos -kuvien tavoin.

Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä ja aukon koko f/2,4. Pikselikoko on sekä taka- että etukamerassa melko suuret 1,4 mikronia, mikä yhdistettynä suurempaan aukon kokoon takakamerassa parantaa hämäräkuvausta.

DxOMark kehuu Pixel 2:n kameran kuvien laajaa dynaamiikkaa kaikissa valaistusolosuhteissa, erinomaista automaattitarkennusta, erittäin hyvää valkotasapainoa sekä ulko- että sisätiloissa, hyvää yksityiskohtien säilyttämistä, vahvaa kuvausvalon suorituskykyä kaikissa tilanteissa sekä muotokuvatilan toimivuutta. Kritiikkiä kamera saa joissakin valaistusolosuhteissa kuviin tulevista heijastuksista ja muista ilmiöistä, yksityiskohtien menetyksestä zoomauksessa, ajoittain näkyvistä ongelmista muotokuvatilassa sekä hienoisesta yksityiskohtien menetyksestä hämärä- ja sisäkuvissa.

DxOMarkin pisteet Pixel 2 -puhelimille.
DxOMarkin pisteet Pixel 2 -puhelimille.