Uusi verkkokauppa Teknavi.com

DNA:lta 5G-verkko Poriin – esittelee 5G-verkon toimintaa Älykodissa SuomiAreena-viikolla

DNA kertoo rakentaneensa 5G-verkon Poriin osana SuomiAreena-viikolle toteutettavaa DNA Älykotia.

DNA:n mukaan se on testannut verkkoa Porissa jo aiemmin, mutta nyt kaupungin ydinkeskustaan on rakennettu aito 5G-verkko.

DNA aikoo tuoda 5G-palvelut kuluttajille laajemmin käyttöön vasta, kun kohtuuhintaisia ja teknologialtaan valmiimpia 5G-päätelaitteita tulee markkinoille – arviolta ensi vuoden alusta lähtien. Suomessa operaattoreista Elisa on jo avannut 5G-verkkonsa useissa kaupungeissa ja tuonut saataville jo myös ensimmäiset 5G-älypuhelimet.

DNA:n SuomiAreenaan rakennettua 5G-verkkoa hyödynnetään DNA Älykodissa, jossa on esillä modernia kodintekniikkaa ja arkea helpottavia älyratkaisuja. Älykodissa pääsee tutustumaan myös pian markkinoille saapuvaan 5G-teknologiaan pohjautuvaan langattomaan laajakaistaan.

”5G-verkko levittäytyy laajemmin loppuvuoden ja ensi vuoden aikana, mutta oli luontevaa tuoda se tässä kohtaa Poriin. Pori on hyvä esimerkki melko laajalle levittäytyneestä kaupunkirakenteesta, jonka asukkaat hyötyvät 5G-verkosta. Monessa tapauksessa 5G voi jopa korvata kiinteistöön tulevan valokuidun, sillä kyseessä on supernopea yhteys, jota naapurin netinkäyttö ei hidasta. Ulkoseinään kiinnitettävä vastaanotin tulee olemaan kiinnostava ratkaisu monelle pientaloasujalle”, DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen sanoo.

DNA testaa 5G-laajakaistaratkaisuja parhaillaan myös Vantaalla, jossa testit aloitettiin jo viime vuoden lopulla. Testejä on tarkoitus laajentaa, ja tuoda kaupallinen tuote markkinoille päätelaitesaatavuuden parantuessa.

”Meille on tärkeää tuoda kuluttajille sellaisia ratkaisuja, joiden toiminnasta voimme olla varmoja. 5G-teknologia ja -päätelaitteet ovat vielä nuoria ja kehittyvät koko ajan. Teknologian laajempi käyttöönotto aloitetaan sitten, kun laadukkaita 5G-päätelaitteita on saatavilla yleisesti. Tämä tulee olemaan todellisuutta todennäköisesti vasta ensi vuonna”, DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari sanoo.

Porin lisäksi DNA:n 5G-verkko verkko löytyy jo Helsingin ydinkeskustasta. Lisäksi DNA on testannut viime syksystä alkaen kiinteän 5G:n laajakaistapalvelua vantaalaisella pientaloalueella. Seuraavaksi suunnitelmissa on viedä 5G-verkko muihin suurimpiin kaupunkeihin.

Lukemattomia tapahtumia käsittävä SuomiAreena-viikko järjestetään Porissa 15.-19. heinäkuuta.