Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uuden kompaktin 4K-drone-lennokin hinta Suomessa selvisi – vakuuttava laite

DJI:n hiljattain julkistaman uuden pienikokoisen, mutta silti erittäin kyvykkään ja tehokkaan Mavic Pro -dronen hinta Suomessa on selvinnyt.

Mavic Pro kuvaa 4K-tarkkuuden videota. Sen akku kestää lentämistä lähes puoli tuntia täydellä latauksella.

Suomessa DJI Mavic Pro tulee saataville lokakuun puolivälissä 1 199 euron suositushintaan. Lisäksi marraskuussa tulee myyntiin DJI Mavic Pro Fly More Combo 1 499 euron kuluttajahintaan. Se sisältää kopterin lisäksi kaksi lisäakkua, vararoottorit, lataustelineen, autolaturin ja olkalaukun.

Pienen kokonsa Mavic Pro saavuttaa kiinni taitettavilla roottoreillaan. Kopteria kuvaillaan kokoontaitettuna vain vesipullon kokoiseksi (8,3 x 8,3 x 19,8 senttimetriä).

Kamera Mavic Prossa on sama kuin DJI:n Phantom 4:ssä. 4K-tarkkuudella videokuvaus onnistuu 30 kuvaa sekunnissa sekä Full HD -tarkkuudella 96 kuvaa sekunnissa. Live-lähetys onnistuu Full HD-tarkkuudella jopa usean kilometrin päästä ohjaimesta. Lisäksi kameralla voi ottaa 12 megapikselin kuvia. Phantomin 94 asteen kameraan nähden Mavic Prossa näkymä on kapeampi, 78 astetta.

Lentämisestä Mavic Prolla on pyritty tekemään helppoa. Myös Mavic Pro sisältää automaattisen nousun ja laskeutumisen, kotisijaintiin paluun sekä anturit, joiden perusteella sen pitäisi välttää törmäykset. Mavic Pron huippunopeus on jopa 65 kilometriä tunnissa. Lentoaikaa luvataan 27 minuuttia täydellä latauksella.

Mavic Prokykenee myös ottamaan kohteesta kuvan itsenäisesti käsimerkkien ohjaamana. Kopteri tukee myös live-videolähetystä suoraan suoraan Facebook Liveen, Periscopeen tai YouTubeen DJI GO -sovelluksen avulla.

Mavic Prota voi ohjata joko älypuhelimella tai sen ohjaimella, johon näytöksi Android- tai iPhone-puhelin voidaan myös liittää.