Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Disney heittää haasteen Netflixille Disney+:lla – palvelu avautuu ensi vuonna

Viihdejätti Disney on kertonut jälleen lisätietoja sen omasta odotetusta Netflixin haastavasta suoratoistopalvelusta tulosjulkistuksensa yhteydessä.

Disneyn tulevan palvelun nimeksi on nyt paljastettu Disney+. Se on avautumassa ensi vuoden jälkipuoliskolla, mutta tiettävästi aivan aluksi vain Yhdysvalloissa. Palvelun vauhdikkaasta laajentumisesta muualle maailmaan saattaa kuitenkin viestiä palvelulle jo nyt avattu ennakkosivu, joka on käännetty myös esimerkiksi suomeksi.

Yhdysvalloissa Disney tulee myös vetämään omat sisältönsä pois Netflixistä ensi vuoden aikana.

Disney+:n sisältö tulee koostumaan laajasti Disneyn eri sisällöistä, mukaan lukien myös Marvel ja Star Wars -sisältö. Tunnetuista tuotantoyhtiöistä Disneyn alle lukeutuvat lisäksi myös Lucasfilm ja Pixar.

Disney on ostamassa myös 21st Century Foxin liiketoiminnot 71,3 miljardin dollarin jättikaupassa. Disney saa tässä kaupassa itselleen muun muassa X-Menin, Avatarin, Simpsonit, FX Networks -kanavat ja National Geographicin.

Suoratoistopalvelun sisällöksi on luvassa paljon myös uutta. Marvelin hahmoista Loki tulee saamaan oman sarjansa osana Disney+:aa. Lisäksi Star Wars -elokuva Rogue Onesta tehdään palveluun pohjustava Cassian Andoriin keskittyvä sarja.

Tulossa on myös muun muassa uusi versio The High School Musicalista, uusi animaatiosarja Pixarin Monstereista sekä uusi kausi Star Wars: The Clone Warsista.