Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Corningin Gorilla Glass -lasin käyttö laajenee myös älypuhelinten kameroihin

Corningin Gorilla Glass -suojalasit pitävät jatkossa myös älypuhelinkameroiden linssit naarmuttomina.

Ensimmäisenä niitä nähtäneen Samsungin älypuhelimissa.

Corning tiedottaa verkkosivuillaan uusista suojalasikategorioista. Gorilla Glass with DX ja Gorilla Glass with DX+ on suunniteltu etenkin älypuhelinten kameralinssejä silmällä pitäen. Corningin mukaan uudet suojalasit päästävät läpi jopa 98 prosenttia valosta, ja etenkin DX+-kategorian suojalasien kerrotaan läpäisevyydessään ja kovuudessaan lähentelevän jopa safiirin ominaisuuksia.

Corningin älypuhelinkameroille suunnitellut suojalasit suojelevat kameraa naarmuuntumiselta ja iskuilta toimintaperiaatteen ollen jokseenkin samankaltainen kuin älypuhelinten näyttöjen suojalaseissa. Lisäksi linssilasit estävät valon heijastelua parantaen täten mahdollisesti myös kuvanlaatua, Corning kertoo.

Monet älypuhelinvalmistajat hyödyntänevät tulevissa julkistuksissaan Corningin DX-sarjojen suojalaseja. Ainakin Samsung on jo vahvistettu yhteistyökumppaniksi, ja korealaisyhtiön todennäköisesti 11. elokuuta nähtävissä uusissa älypuhelimissa saatetaankin jo nähdä uutta linssien suojalasia tositoimissa.

Aiemmin Corningin Gorilla Glass DX ja Gorilla Glass DX+ -brändättyjä suojalaseja on nähty muun muassa älykellojen näytöissä.