Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Clipt on uusi sovellus OnePlussalta - kopioi ja liitä useiden laitteiden välillä

OnePlussan sisällä itsenäisesti toimiva OneLab on esitellyt ensimmäisen useiden alustojen välillä toimivan sovelluksensa.

Cliptistä kerrotaan OnePlussan keskustelupalstoilla.

Clipt on uusi, OnePlussan OneLab-tiimin kehittämä leikepöytäsovellus, joka mahdollistaa tiedostojen siirtelyn yksinkertaisesti laitteiden välillä. Cliptillä voi vaikkapa kopioida tekstiä älypuhelimelta tietokoneelle tai siirrellä kuvia sekä muita asiakirjoja viiveettä ja vaivatta.

Clipt hyödyntää Google Driven palveluita, joten sen käyttö vaatii Google-tilille kirjautumista. Cliptin toiminnot ovat salattuja, eikä sovellus tallenna esimerkiksi palvelimille tietoja siirretyistä tiedostoista. Tiedostoja siirreltäessä sovellus luo joka kerta yksilöllisen linkin, jonka avulla vastaanottava laite tietää, minkä tiedoston ladata.

Tiedostojen siirtelyn lisäksi Clipt toimii myös yksinkertaisemmin leikepöydän tavoin yhdistäen vaikkapa älypuhelimen ja tietokoneen yhdeksi kokonaisuudeksi. Leikepöydälle mahtuu kerrallaan enintään kymmenen tiedostoa tai tekstikatkelmaa, ja niitä poistetaan automaattisesti vanhimmasta alkaen uusia kopioitaessa.

Sovelluksen Android-versio on jo julkaistu, ja myös iOS-julkaisu on työn alla. PC- ja Mac-tietokoneilla Clipt toimii selainlaajennuksena Google Chromella. OnePlussan Clipt tukee siis myös muita kuin yhtiön omia älypuhelimia.