Tällainen on Googlen uusi TV-tikku

Google on esitellyt uudet Nexus-puhelimet. Lisäksi yhtiö paljasti toisen sukupolven Chromecast-tikkunsa. Uuden ulkomuodon saanut TV-tikku toimii nyt aiempaa nopeammin ja monipuolisemmin.

Ensimmäinen Chromecast oli hyvin perinteisellä USB-tikkumaisella designilla varustettu lisälaite. Vaikka tikun sijoittelu television taakse tekee muotoilusta hieman toissijaista, on Google silti antanut uudelle Chromecastille enemmän elämää. Tällä kertaa median katselu hoituu pyöreämmällä ja pirteitä värivaihtoehtoja tarjoavalla laitteella.

Uusi Chromecast on tarjolla keltaisena, punaisena ja mustana. TV-tikkujen rinnalla äänikeskeinen Chromecast Audio.

Muotoilun lisäksi Chromecast uudistuu ominaisuuksiltaan. Merkittävimmäksi seikaksi nousee aiempaa parempi Wi-Fi-teknologioiden tuki. Googlen mukaan uusi Chromecast sietää aiempaa paremmin Wi-Fi-signaalien vaihteluita ja pitää yhteyden vahvana myös heikommassa verkossa.

Perinteisen TV-tikun ohella markkinoille saapuu erillinen Chromecast Audio -laite. Nimensä mukaisesti Chromecast Audio on tarkoitettu musiikin ja muun äänikeskeisen sisällön toistoon. Jatkossa käyttäjät voivat siis ”castata” eli suoratoistaa musiikkia mobiililaitteesta suoraan kaiuttimiin. Chromecast Audio toimii hyvin vastaavasti kuin perinteinen Chromecast-TV-tikku. Laitteen design on vastaava kuin uudella Chromecastilla, mutta samalla se kumartaa vanhojen vinyylilevyjen suuntaan.

Chromecast Audio

Lisäksi Google kertoi sovellusuutisia. Ensinnäkin yhtiö on uusinut Chromecastin oman sovelluksen täysin. Toinen uudistus on Fast Play -ominaisuus, jonka avulla viivettä materiaalin siirtämisessä mobiililaitteelta isolle ruudulle voidaan vähentää jopa 80 prosenttia.

Lisäksi luvassa on aiempaa laajempaa peli- ja sovellustukea. Tarjolle saapuu esimerkiksi moninpelin mahdollistavaa pelausta Angry Birds GO:n ja Monipolin parissa. Näissä tapauksissa puhelimet toimivat ohjaimina ja peliä itseään tarkkaillaan yhdessä isolta ruudulta. Samalla Spotify alkaa tukea Chromecastia ja Chromecast Audiota.

Uusi Chromecast on tilattavissa heti Google Storen kautta 17 maassa. Tarkkaa maalistausta ei tilaisuudessa paljastettu. Tikun hinta pysyy 35 dollarissa.