Mitä Google suunnittelee? Android tulossa tietokoneille

Chromebookeista tuttu Chrome OS ja Android yhdistyvät, kertovat tietolähteet tällä viikolla. Tämä tarkottaisi siis sitä, että Chrome OS lakkaisi olemasta erillisenä käyttöjärjestelmänä ja sen tilalle saapuisi PC-käyttöön istuva Android, johon Chrome OS olisi sulautunut. Google ei kuitenkaan ole vielä valmis myöntämään näitä suunnitelmia. Androidin ja Chrome OS:n yhdistymisestä on huhuttu jo pitkään, sillä käyttöjärjestelmät ovat lähentyneet ja limittyneet viime vuosina. Lisää vettä myllyyt ovat lisänneet PC-kaltaiset laitteet, kuten tänä vuonna esitelty Pixel C -hybridi, jotka käyttävät Chrome OS:n sijaan Androidia.

Ajankohtaisen asiasta teki Wall Street Journalin eilinen raportti, jonka mukaan lähteet olisivat varmistaneet Googlen suunnitelmat yhdistää Chrome OS ja Android. Lähteet kertovat, että Chrome OS tulisi yhdistymään osaksi Androidia ja että Google aikoisi esitellä uuden, kaikille laitteille istuvan käyttöjärjestelmänsä vuonna 2017. Huhut ovat saaneet tukea myös muilta medioilta.

Varmistusta aikeille ei kuitenkaan olla vielä saatu. Itse asiassa Chrome OS:stä ja Androidista vastaava Hiroshi Lockheimer julistaa Twitterissä, että Google on ”hyvin omistautunut Chrome OS:lle”. Vergen mukaan Googlen tiedottaja on myös todennut suoraan, että Chrome OS:ää ”ei tapeta”.

Monet merkit viittaavat siihen, että Android ja Chrome OS tulevat yhdistymään. Googlen lupaus omistautumisesta voidaan nimittäin myös nähdä ajatuksena Chrome OS:n hengen jatkumisesta yhdistymisen jälkeen. Toki on mahdollista, että Googlen suunnitelmissa onkin jotain muuta. Mikäli huhut kuitenkin pitävät paikkansa, saatetaan ensimmäisiä versioita uudesta yleiskäyttöjärjestelmästä nähdä jo ensi vuonna.