Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Canonilta yllättävä uutuuslanseeraus: pienikokoinen kiinnitettävä kamera tulossa ennakkomyyntiin joukkorahoituspalvelussa

Kameroistaan tunnettu Canon hakee Indiegogossa joukkorahoitusta uudelle minikokoiselle kameralleen, joka liitetään langattomasti älypuhelimeen. Tuote muistuttaa markkinoilla jo olevia toimintakameroita.

Canonin Ivy Rec on noin perinteisen USB-muistitikun kokoinen minikamera, jonka voi sen sisältämällä klipsulla kiinnittää esimerkiksi polkupyörään, kypärään tai vaikkapa lemmikin kaulapantaan. Ivy Rec yhdistetään langattomasti älypuhelimeen joko Wi-Fin tai Bluetoothin kautta, ja sitä ohjastetaan CanonMini Cam -sovelluksella, joka näyttää myös suoraa kuvaa kamerasta.

Kameraa ohjastetaan takaosan kytkimellä.
Kameraa ohjastetaan takaosan kytkimellä.

Ivy Recin kamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä (1/3″ Sony CMOS -sensori), joka kykenee nauhoittamaan videota 1080p-tarkkuudella ja 60 ruudun sekuntinopeudella. Kamera kestää upotuksen metrin syvyiseen veteen 30 minuutiksi, minkä lisäksi se on iskunkestävä.

Kamera sisältää erillisen suljinpainikkeen sekä takana pyöritettävän kytkimen, jonka avulla voi vaihdella kuvaustilojen välillä. Ivy Recillä voi tallentaa videon lisäksi myös valokuvia.

 

 

Eräs Canonin tavoitteista on yllätyslanseerauksellaan houkutella mahdollisimman monipuolisesti uusia käyttäjiä sen tuoteperheen käyttäjiksi. Ivy Rec on nyt ennakkotilattavissa Indiegogo-sivuston kautta. Hankkeen tukijoille luvataan 30 prosentin alennusta, mutta hinta- ja julkaisutietoja ei toistaiseksi ole.