Pelko hakkereista – Britannian pääministeri kielsi Apple Watchin käytön kabinettitapaamisissa

Brittiministereitä on kielletty käyttämästä Apple Watchia kabinettitapaamisissa, kertoo The Telegraph. Taustalla on pelko venäläishakkereiden nuuskimisesta.

Edellisen pääministerin David Cameronin kaudella monet kabinetin ministereistä käyttivät älykelloja, mutta uuden pääministerin Theresa Mayn johdolla ministereitä on kielletty käyttämästä älykelloja tärkeissä tapaamisissa. Kellojen pelätään toimivan kuunteluvälineinä hakkereille.

Telegraphin artikkelissa mainitaan erityisesti Apple Watch, mutta kielto oletettavasti koskee myös muita älykelloja, eikä Apple Watchia ilmeisesti pidetä mitenkään poikkeuksellisen murtoherkkänä. Uusi linjaus on jatkoa aiemmalle kiellolle kantaa mitään matkapuhelimia mukana kabinetin tapaamisissa. Myös puhelimet on kielletty samojen vakoilupelkojen vuoksi. Telegraphin lähteen mukaan ”venäläiset yrittävät hakkeroida kaiken”.

Hakkerit ovat aiemmin jo muun muassa saaneet haltuunsa Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen sähköposteja ja venäläishakkerit ovat urkkineet huippu-urheilijoiden terveystietoja WADAlta eli Maailman antidopingtoimistolta.