BlackBerry sivaltaa kilpailijoitaan

Google on viime vuodesta lähtien julkaissut Androidille kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä, mutta valitettavasti monet käyttäjät saavat päivitykset suurella viiveellä. Syy tähän on eri valmistajien omat kustomoidut Android-käyttöliittymät, joihin Googlen tietoturvapäivitykset on lisätty vasta muiden päivitysten yhteydessä. Tietoturvapäivitysten ilmestymiseen meneekin tavallisesti muutamista viikoista kuukausiin ja kaikilla laitteilla päivityksiä ei välttämättä koskaan nähdä.

Yrityspuhelimistaan tunnettu BlackBerry on nähnyt muiden valmistajien verkkaisessa päivitystahdissa hyvän mainosraon, ja kertoo omien puhelimiensa saavan päivityksen samana päivänä sen julkaisemisesta. Varmuuden vakuudeksi BlackBerry on julkaissut omassa blogissaan myös vertailutaulukon, jossa eri valmistajien päivitysajat ovat esillä. Muita valmistajia ei taulukossa nimetä, mutta parhaimmillaankin valmistajat julkaisevat päivityksensä päiviä myöhässä.

Vaikka taulukossa julkaistujen tietojen perusteella BlackBerry on tietoturvan ehdoton ykkönen, on tasapuolisuuden nimissä hyvä mainita, että BlackBerry on toistaiseksi julkaissut vain yhden Android-puhelimen. Näin ollen yrityksen on huomattavasti helpompi julkaista päivityksensä välittömästi, kun suurempaa sovittamista eri puhelinmalleille ei tarvita. BlackBerryn käyttäjille hieman ikävästi yhtiö ei ole vielä kuitenkaan julkaissut uusinta Android Marshmallow -päivitystä, joka kiinnostaa monia varmasti vähintään tietoturvapäivitysten verran.

BlackBerryn Priv-lippulaivamalli.