Oli aikanaan Nokian kovin haastaja – nyt BlackBerry lopettaa oman puhelinkehityksensä

Kanadalainen BlackBerry vetäytyy omien puhelinten kehityksestä. Nokian hallitessa maailman puhelinmarkkinoita oli BlackBerry sen takana toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja. Sittemmin kummallekin kävi kalpaten alan muututtua Applen iPhonen ja Android-käyttöjärjestelmällisten puhelinten vallattua markkinat.

Suomessa BlackBerryt eivät ikinä nousseet merkittävään asemaan tai ole edes olleet laajasti myynnissä.

BlackBerryn toimitusjohtaja John Chen vahvisti nyt tulosjulkistuksen jälkeen, että yhtiö lopettaa sisäisen puhelin- ja laitekehityksensä. ”Yhtiö aikoo lopettaa kaiken sisäisen laitekehityksen ja ulkoistaa tämän toiminnan kumppaneille”, totesi Chen. ”Tämä mahdollistaa pääomavaatimusten vähentämisen ja parantaa sijoitetun pääoman tuottoa.”

BlackBerry ei ole ainakaan toistaiseksi aivan täysin poistumassa älypuhelinten markkinoilta, sillä se aikoo kumppaneiden kehittämien, BlackBerryn nimellä uudelleenbrändättyjen puhelinten myyntiä.

Näin se onkin jo toiminut BlackBerry DTEK50:n osalta, jonka perusta oli Alcatelin puhelimessa. BlackBerry on myös jatkamassa tietojen mukaan yhteistyötään Alcatelin puhelinten takana olevan kiinalaisen TCL:n kanssa.

BlackBerryn pääliiketoiminta on nykyisin erilaisten ohjelmistojen ja palvelujen tarjoamisessa yritysasiakkaille.