Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Barcelonan tavallisesti jättimäiset mobiilimessut lykätään kesään 2021

Mobile World Congress -messut järjestävä operaattorien yhteistyöjärjestö GSMA on kertonut siirtävänsä ensi vuodeksi Barcelonaan suunniteltujen messujen ajankohtaa kesään 2021.

GSMA on ilmoittanut Barcelonan Mobile World Congress -messujen uudeksi ajankohdaksi 28. kesäkuuta – 1. heinäkuuta.

Alkuperäisen aikataulun mukaan messut olisi pitänyt järjestää ensi vuonna 1.-4. maaliskuuta.

Syynä messujen ajankohdan siirtämiseen on luonnollisesti koronavirustilanne. Messuja lykkäämällä GSMA pelaa käytännössä aikaa, ja toivoo, että koronaviruksen vaikutus maailmaan olisi vähentynyt ensi keskikesään mennessä – tapahtuipa se sitten toimivan rokotteen kehittämisellä tai muuten.

Jo tämän vuoden Mobile World Congress -messut helmi-maaliskuun taitteesta jouduttiin perumaan, kun näytteilleasettajia alkoi vetäytyä pois messuilta koronatilanteen heikentyessä Euroopassakin. Tavallisesti Mobile World Congress -messuille osallistuu yli 100 000 mobiilialan ammattilaista ympäri maailman. Yleensä messujen yhteydessä on nähty myös vuoden merkittävimpiin lukeutuvia älypuhelin- ja muita laitejulkistuksia.

GSMA:n mukaan MWC Shanghai -messut Kiinassa on tarkoitus järjestää uuden aikataulun mukaan 23.-25. helmikuuta. Kiinan tapahtuma on huomattavasti pienempi ja merkitykseltään vähäisempi kuin Barcelonan globaali päätapahtuma.

GSMA:n mukaan se on sitoutunut Barcelonan tapahtumaan ja investoi sen toteuttamiseen turvallisesti. Osana tapahtumaa tulee olemaan myös “virtuaalisia elementtejä”, jotka täydentävät fyysistä kokoontumista.

Aiemmin on myös jo kerrottu, että Yhdysvaltojen Las Vegasissa pian vuodenvaihteen jälkeen perinteisesti järjestettävät CES-kulutuselektroniikkamessut järjestetään ensi vuonna vain virtuaalitapahtumana. Virtuaalinen CES-tapahtuma on tarkoitus järjestää 11.-14. helmikuuta, ja messujen palata Las Vegasiin vuonna 2022.