Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Asus vihjailee älypuhelinten seuraavasta evoluutiosta – näköpiirissä jopa kaksi uutta mallia

Asuksen ZenFone 2:n julkaisusta on kulunut jo yli vuosi, mutta nyt yhtiö on vihdoin antanut viitteitä uuden ZenFone-mallinsaapumisesta. Tuoreessa kutsussaan Asus kutsuu lehdistön 30. toukokuuta järjestettävään tilaisuuteen, jossa aiheena on”Zenvolution”, eli suurella todennäköisyydellä seuraavan sukupolven ZenFone-puhelin.

Aiempien huhujen perusteella Asuksen uskotaan julkistavan kaksi eri puhelinta, joista toinen olisi perusmalli ZenFone 3 ja toinen ZenFone 3 Deluxe -nimellä kulkeva erikoismalli. Molemmat puhelimetkäyttävät materiaalinaan alumiinia, mutta erot syntyvät näytön koosta ja sormenjälkilukijasta. Tavallinen ZenFone 3 tulisi 5,5 tuuman näytöllä ja ilman sormenjälkilukijaa, mutta suurempi ZenFone 3 Deluxe sisältäisi 5,9 tuuman näytön ja sormenjälkilukijan.

Yhteisinä ominaisuuksina sekä ZenFone 3 että ZenFone 3 Deluxe sisältävät kolme gigatavua RAM-muistia, USB Type-C -portin jasalamavalolla varustetut etukamerat. Käyttöjärjestelmänä puhelimissa toimii Androidin viimeisin 6.0 Marshmallow -versio.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Asuksen kutsussa on yhtiön oman logon lisäksi myös Intelin logo. Aikaisemmin ZenFone-puhelinten on arveltu käyttävän Qualcommin Snapdragon-suorittimia, joten siirtyminen Intelin suorittimiin voisi olla yksi tilaisuuden yllätyksistä.