Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Asus julkaisi uusia kannettavia raskaampaan työkäyttöön

Asus julkaisi uudet, 11:nnen sukupolven Intel Core -prosessoreilla varustetut ZenBook- ja ExpertBook -mallistojen kannettavat tietokoneet, jotka tarjoavat käyttäjilleen vapautta liikkua, tehosta tinkimättä.

Tietokonevalmistaja Asus julkaisi syyskuun alussa kannettavien tietokoneiden malliston, johon kuuluu 4 eri mallia: ZenBook Flip S (UX371), ZenBook S (UX393), Zenbook Pro 15 (UX535) ja ExpertBook B9 (B9400). Kaikista kyseisen malliston tietokoneista on tehty kevyitä ja ohuita, jotta ne kulkisivat helposti käyttäjänsä mukana. Lisäksi niihin on ahdettu enemmän tehoa, kuin tämänkaltaisiin tietokoneisiin yleensä, akunkestosta kuitenkaan tinkimättä. Kyseessä on siis sarja todella tehokkaita ja kestäviä koneita, jotka ovat kuitenkin ensisijaisesti suunnattu työkäyttöön.

ZenBook Flip S, ZenBook S sekä ExpertBook B9 edustavat Asuksen ja Intelin uudempaa tekniikkaa 11:nnen sukupolven Intel Core -prosessoreineen ja muine uusine teknologioineen. Nämä mallit perustuvat Asuksen sekä Intelin yhteistyössä kehittämään Project Athena -innovaatio-ohjelmaan, joka tuo mukanaan yllä mainitun prosessorin lisäksi upouuden grafiikka-arkkitehtuurin (Intel Xe) sekä tuen Wi-Fi 6:lle ja Thunderbolt 4:lle. Project Athenan päämääränä onkin tuottaa kannettavia tietokoneita, jotka tarjoavat runsaasti tehoa ja akunkestoa sekä hyvän visuaalisen suorituskyvyn, paikasta riippumatta.

ZenBook Flip S (UX371)

ZenBook Flip S
ZenBook Flip S:n voi muuttaa tabletiksi kääntämällä näytön näppäimistön taakse.

ZenBook Flip S -mallia Asus mainostaa “maailman ohuimpana OLED-näytöllisenä, ympärikäännettävänä kannettavana tietokoneena”. ZenBook Flip -mallisto saakin nimensä juuri siitä, että sen tietokoneiden näytöt voidaan taittaa 360 astetta, jolloin tietokone toimii myös tablettina. Täten ZenBook Flip malleissa on luonnollisesti myös kosketusnäyttö, ja Flip S -mallissa kosketusnäyttö tukee myös Asus Pen Active Stylus -kosketusnäyttökynää. Lisäksi ZenBook Flip S -mallin näytössä on 4096 painetasoa, mikä auttaa esimerkiksi tietokoneella piirtämistä. Itse näyttö on 4K-tarkkuudella varustettu, PANTONE-validoitu OLED-näyttö, jossa on myös Vesa DisplayHDR 500 True Black -sertifiointi. Selkokielellä tämä tarkoittaa erittäin tarkkaa väritoistoa ja laajaa kontrastia.

Flip S on vain 13,9 mm ohut ja painaa noin 1,2 kg, joten se kulkee kätevästi mukana esimerkiksi laukussa. ErgoLift 360° -saranan ansiosta tietokoneen näppäimistö kohoaa muutaman asteen kulmaan näyttöä avatessa, mikä lisää kirjoitusmukavuutta ja tekee työnteosta ergonomisempaa. Perinteinen numeronäppäimistö on korvattu Asuksen NumberPad 2.0 -ratkaisulla; numeronäppäimistön saa näkymään tietokoneen kosketuslevyssä tarvittaessa. Akunkestoa Asus lupaa ZenBook Flip S -mallille jopa 15 tuntia.

Tekniset tiedot:

 • Jopa 11th gen Intel Core i7 with Xe graphics
 • Jopa 16 GB RAM-muistia
 • Jopa 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD säilömuistia
 • Liitännät:
  • 2x Thunderbolt 4 USB-C
  • 1x USB-A (3.2)
  • 1x HDMI

ZenBook S (UX393)

ZenBook S

Asus ZenBook S on puolestaan 15,7 mm paksu ja 1,35 kg painava 13,9-tuumainen kannettava. Flip S -mallista poiketen ZenBook S -mallissa on 3,3K-tarkkuudella (3300 x 2200) ja 3:2-kuvasuhteella varustettu LCD-näyttö. Näytön erikoisen kuvasuhteen taustalla on ajatus siitä, että asiakirjojen lukeminen helpottuu, kun näytölle mahtuu pystysuunnassa enemmän tekstiä. Myös ZenBook S:n näyttö on PANTONE-validoitu, mikä takaa tarkan väritoiston, mutta LCD-näyttö ei luonnollisesti yllä samaan kontrastisuhteeseen, kuin Flip S -mallin OLED-näyttö. ZenBook S ei myöskään taivu tabletiksi Flip S:n tapaan.

Muita hienouksia ZenBook S -mallissa on ErgoLift-sarana, NumberPad 2.0 sekä kasvot tunnistava infrapunakamera, mikä helpottaa sisäänkirjautumista Windowsiin. Yksiosainen metallirunko tekee ZenBook S:stä myös kestävän. Akun luvataan kestävän ZenBook S -mallissa jopa 12h

Tekniset tiedot:

 • Jopa 11th gen Intel Core i7
 • Jopa 16 GB RAM-muistia
 • Jopa 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD säilömuistia
 • Liitännät:
  • 2x Thunderbolt 4 USB-C
  • 1x USB-A (3.2)
  • 1x HDMI
  • MicroSD-kortinlukija

ExpertBook B9 (B9400)

ExpertBook B9

Maailman kevyimpänä työkannettavana Asuksen mainostama ExpertBook B9 erottuu joukosta 880 gramman painollaan sekä U MIL-STD 810H US -armeijastandardin mukaisella Magnesium-litiumseoskuorellaan. Akunkestoa Asus lupaa ExpertBook B9 -mallille “koko päivän” ajaksi paljastamatta kuitenkaan varsinaista tuntimäärää. Liitännöistäkään ei Asukselta tarkkoja tietoja varsinaisesti irronnut, mutta ExpertBook B9:ään luvataan “täysi setti I/O-portteja”. Asus NumberPad 2.0 on myös saatu mahtumaan ExpertBook B9 -mallin kosketuslevylle.

ExpertBook B9:n tupla-SSD:ssä on tuki RAID 0- sekä RAID 1 -teknologioille, minkä Asus kertoo takaavan nopeamman ja turvallisemman varmuuskopioinnin. Lisäksi ExpertBook B9 -mallissa on panostettu videopuheluiden laatuun ja sujuvuuteen tekoälyn ohjaamalla vastameluteknologialla sekä Asus WiFi Master -ohjelmistolla, mikä puolestaan edesauttaa vakaampaa internet-yhteyttä.

Tekniset tiedot:

 • Jopa 11th gen Intel Core i7 with Xe graphics
 • Kaksi SSD-muistia (muistin määrää ei suoraan ilmoitettu), RAID 0 & RAID 1
 • Wi-Fi 6
 • Asus WiFi Master
 • AI noise-canceling audio

ZenBook Pro 15 (UX535)

ZenBook Pro 15

Viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä, esittelyssä on Asus ZenBook Pro 15 -malli. ZenBook Pro 15 -mallin sisällä pauhaa puolestaan 10:nnen sukupolven Intel Core -prosessori, eikä se täten perustu Project Athena -innovaatio-ohjelmaan. ZenBook Pro 15:ssä on myös erillinen näytönohjain (NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti), mikä parantaa huomattavasti sen visuaalista suorituskykyä. Nämä komponentit yhdistettynä 15-tuumaiseen 4K OLED -näyttöön tekevät ZenBook Pro 15 -mallista sopivan jopa pelaamiseen ja videoiden käsittelemiseen.

Muita ominaisuuksia ZenBook Pro 15 -mallissa ovat ErgoLift-sarana, infrapunakamera sekä Wi-Fi 6-tukea entisestään parantava Asus WiFi Master Premium. Lisäksi ZenBook Pro 15 erottuu monista muista malleista Asus ScreenPad -kosketuslevynsä ansiosta. Tavanomaisen kosketuslevyn (tai siinä näkyvän numeronäppäimistön) sijasta ZenBook Pro 15:n kosketuslevyssä on 5,95-tuumainen värikosketusnäyttö, joka muistuttaa hieman älypuhelinta toimivuutensa ja ScreenXpert 2.0 -käyttöliittymänsä puolesta. ScreenPad tarjoaa käyttäjälleen erikoisen, mutta intuitiivisen tavan käyttää tietokonetta kosketuslevyn avulla.

Tekniset tiedot:

 • Jopa 10th Gen Intel Core i7
 • 16 GB RAM
 • NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
 • 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD
 • Liitännät:
  • Thunderbolt 3 USB-C
  • USB-A 3.2
  • HDMI
  • Kuulokeliitäntä
  • SD-kortinlukija

Kenelle?

Kaikki nämä tietokonemallit soveltuvat erinomaisesti työkäyttöön. Akunkestonsa, mittojensa ja painojensa puolesta ne myös kulkeutuvat näppärästi mukana paikasta toiseen, ja niitä voidaan käyttää melkeinpä missä vain ilman huolta akun lataamisen tarpeesta. Mikäli uusi kannettava tietokone on siis hankinnassa, ja tarve vaatii luotettavan, kestävän, laadukkaan ja toiminnaltaan nopean laitteen, voidaan suositella mitä tahansa yllä olevista malleista.

Mikäli tietokone tulee myös satunnaiseen pelikäyttöön, ZenBook Pro 15 on erinomainen vaihtoehto visuaalisen suorituskykynsä, tehonsa sekä liitäntöjensä puolesta. Raskaampaan pelaamiseen tai videonkäsittelyyn kannattaa ehkä kuitenkin miettiä muita vaihtoehtoja, etenkin jos tietokoneen akunkestolla ei ole käyttäjälleen juurikaan väliä. Kirjoittamiseen, ohjelmointiin tai monimutkaisten laskentataulukoiden käsittelemiseen nämä tietokonemallit ovat kuitenkin todennäköisesti tämän hetken kannettavien tietokoneiden markkinoiden parhaimmistoa.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.