Asuksen uusi älykello ei ole hinnalla pilattu

Asus kertoi eilen lisätietoa sen kesäkuun alussa julkistamasta ZenWatch 2 -älykellosta. Kyseessä on varsin tyylikkääseen tapaan muotoiltu Android Wear -älykello, jonka suunnittelussa on älyominaisuuksien lisäksi selvästi otettu huomioon myös tyyli- ja muotiseikat. Jo sen edeltäjä, alkuperäinen ZenWatch, edusti Android Wear -kellojen edullisempää päätä, mutta uudet mallit on hinnoiteltu vielä agressiivisemmin.

ZenWatch 2 tulee tarjolle kahdessa eri koossa, joko 49 millimetrin rungolla ja 1,63-tuumaisella näytöllä tai 45 millimetrin rungolla ja 1,45 tuuman näytöllä. Värivaihtoehtoja kellon metallirungolle on kolme, eli hopea, tummanharmaa gunmetal sekä ruusukulta. Kun mukaan otetaan vielä lukuisat rannekevaihtoehdot, tulee erilaisia yhdistelmiä tarjolle kaikkiaan 18 kappaletta. Kelloista pienempään sopivat tavalliset 18 millimetrin kellorannekkeet, kun taas isompi malli käyttää 22 millimetrin rannekkeita.

ZenWatch 2 käyttää Qualcommin Snapdragon 400 -suoritinta, 512 megatavun RAM-muistia ja neljän gigatavun tallennustilaa. Siitä löytyy myös Wi-Fi- ja Bluetooth 4.1 -yhteydet ja vähäisellä käytöllä, eli lähinnä perinteisessä kellokäytössä, akkukeston kerrotaan olevan kaksi päivää. Akkukesto ei siis ole Android Wear -kellolle erikoinen, mutta lohtua tuonee nopea lataus, sillä 50 prosentinvaraustasoon pitäisi päästä 36 minuutin latauksella.

Asus ZenWatch 2:n myynti alkaa lokakuussa, ja pienemmän mallin hinnaksi Euroopassa ilmoitettiin 149 euroa, isomman mallin suositushinnan ollessa 169 euroa. Suomen hintoja ei vielä ilmoitettu, mutta Suomen arvonlisäveron johdosta hinnat saattavat olla hieman keskisen Euroopan hintoja ylemmät.