Asus julkisti tyylikkään älykellon

Asus on esitellyt uusimman älykellonsa, ZenWatch 3:n. Viime vuonna julkaistun ZenWatch 2:n seuraaja on edeltäjästään poiketen pyöreä, ja muotoiltu klassisen rannekellon tapaan.

ZenWatch 3 pohjautuu hieman alle 10 millimetriä paksuun 316L-teräsrunkoon ja sen 1,39-tuumaisen AMOLED-näytön tarkkuus on 400 x 400 pikseliä. Värivaihtoehtoja teräskellolle on kolme, eli tumma gunmetal, hopea sekä ruusukulta. Kaikkia kolmea mallia koristaa ruusukullan värinen kehys näytön ympärillä. Rannekevaihtoehtoina tarjolla on kumia tai nahkaa tumman ruskeana tai beigenä. Kello on IP67-luokiteltu, eli pölytiivis ja vedenkestävä. Kellon sivusta löytyy kolme painiketta, joista ylimmälle voi määrittää haluamansa toiminnon.

Googlen Android Wear -käyttöjärjestelmään pohjautuva kello on ensimmäinen Qualcommin uudella Snapdragon Wear 2100 -suorittimella varustettu älykello. Qualcommin uusi suoritin on kehitetty erityisesti juuri puettaviin älylaitteisiin.

RAM-muistia Asuksen uudessa kellossa on 512 megatavua ja sisäistä tallennustilaa neljä gigatavua. 341 milliampeeritunnin akulla kellon luvataan selviävän yhdellä latauksella jopa kaksi päivää, ja kello tukee myös nopeaa Hypercharge-latausta, joka tuo 60 prosentin varauksen vain 15 minuutin latauksella. Lisäksi tarjolle tulee lisäakku, joka pidentää akkukestoa 40 prosenttia.

Käyttöjärjestelmänä on Android Wear, joten käyttökokemus vastaa pitkälti muiden valmistajien Android Wear -kelloja, mutta Asus on maustanut kelloaan omilla kuntoilusovelluksillaan sekä kuudella vaihdettavalla teemalla ja peräti 50:llä erilaisella kellotaululla.

Asus ZenWatchin suositushinnat Euroopassa alkavat 229 eurosta.