Asuksen erikoisläppäri Zenbook Duo myyntiin Suomessa - varustettu kahdella 14 tuuman OLED-näytöllä

Näppäimistö on erillinen osansa.

Asus on kertonut alkuvuodesta CES-messujen yhteydessä julkistetun uuden kannettavan Zenbook Duo -tietokoneensa, joka sisältää kaksi 14 tuuman OLED-näyttöä, myyntiintulosta Suomessa.

Zenbook Duo tulee saataville Suomessa 1. helmikuuta alkaen. Asuksen oman verkkokaupan lisäksi jälleenmyyjinä toimivat Elisa, Gigantti, Power, Verkkokauppa.com, Dustin, Proshop sekä Scandinavian Photo.

Suomessa Zenbook Duo saapuu myyntiin 2 399 euron suositushinnalla malliversiona, joka on varustettu Intel Core Ultra 7 155H -suorittimella ja integroidulla Intel Arc Graphics -näytönohjaimella, 32 gigatavulla LPDDR5X-tyypin RAM-käyttömuistia sekä 1 teratavulla M.2 NVMe PCie 4.0 SSD -tallennusmuistia. Värinä on harmaa Inkwell Gray.

Mukana myyntipakkauksessa toimitetaan myös Asus Pen 2.0 Stylus -kynä, 65 watin USB-C-laturi sekä suojus.

Asuksen valikoimiin on jo aiemminkin kuulunut Zenbook Duo -läppäreitä, mutta niissä toinen näyttö on ollut pienikokoisempi ja sijainnut näppäimistön yläpuolella. Nyt uusi Zenbook Duo tarjoaa kaksi samankokoista 14 tuuman OLED-näyttöä – Asuksen mukaan ensimmäisenä maailmassa.

Zenbook Duo tukee Asus Pen -kynää.
Zenbook Duo tukee Asus Pen -kynää.

Uuden Zenbook Duon kosketusnäyttöjen kuvasuhde on 16:10 ja tarkkuus paremmassa versiossa 2880×1800 pikseliä. Muualla valikoimaan kuuluu myös vaatimattomampi malliversio 1920×1200 pikselin tarkkuudella. Näytöissä on 120 hertsin virkistystaajuus ja kirkkaus yltää 500 nitiin. Yhteenlaskettuna kaksi 14 tuuman näyttöä ovat kooltaan 19,8 tuumaa. Näytöt tukevat myös Asus Pen -kosketuskynää ja 4 096 tason painallusvoiman tunnistusta.

Aivan uusi ajatus kahden näytön tarjoaminen tällä tavalla kannettavissa tietokoneissa ei ole, sillä esimerkiksi Lenovo on tarjonnut kaksi 13,3 tuuman näyttöä jo vuosi sitten julkaistussa Yoga Book 9i -tietokoneessaan.

Zenbook Duoa voi käyttää sellaisenaan, jolloin tekstinsyöttö tapahtuu alemman näytön virtuaalinäppäimistöllä tai vaihtoehtoisesti erillisen, liitettävän Bluetooth-näppäimistön kanssa. Näppäimistöosa sisältää myös kosketuslevyn ja on suunniteltu kannettavaksi kahden näytön välissä laitteen ollessa suljettuna.

Zenbook Duo muuntuu moneen erilaiseen käytttötapaan.
Zenbook Duo muuntuu moneen erilaiseen käytttötapaan.

Tavallisen läppäritilan lisäksi Zenbook Duon käyttö onnistuu erillisen näppäimistöosan kanssa pysty- tai vaakasuunnassa näytöt vierekkäin asetettuna. Lisäksi näytöt voi asettaa osoittamaan eri suuntiin.

Näppäimistöosa kiinnittyy magneettien voimalla ja latautuu POGO-pinniliitännän kautta.

Zenbook Duossa on myös Harman Kardonin sertifioima äänentoisto Dolby Atmos -tilaäänituella. Full HD -tarkkuuden kamera toimii yhdessä infrapunasensorin kanssa mahdollistaen Windows Hello -kirjautumisen.

Liitännät kattavat kaksi USB-C / Thunderbolt 4 -porttia, yhden USB-A 3.2 Gen 1 -portin, HDMI 2.1 -portin ja 3,5 millimetrin ääniliitännän. Langattomista yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 6E ja Bluetooth 5.3.

Akun kapasiteetti Zenbook Duossa on 75 wattituntia.

Käyttöjärjestelmänä on joko Windows 11.

Painoa Zenbook Duolla on vain 1,35 kilogrammaa, ilman näppäimistöosaa, ja paksuutta suljettuna 14,6 millimetriä.

Zenbook Duon valmistamisessa on käytetty kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi magnesium-alumiinirunko on 90-prosenttisesti kierrätysmateriaalia. Osittain kestävyys on myös testattu Yhdysvaltain puolustushallinnon MIL-STD-810H-standardin mukaisesti.