Urheiluvälinevalmistajien sovellusostokset saavat jatkoa – Asics ostaa Runkeeperin

Lenkkitossuistaan ja muista jalkineistaan ensisijaisesti tunnettu japanilainen Asics ostaa liikuntasuoritusten seurantaan tarkoitetun Runkeeper-sovelluksen.

Kaupasta kertoneen Runkeeperin perustajan Jason Jacobsin mukaan kauppa ei tule vaikuttamaan heti merkittävällä tavalla vuonna 2008 lanseerattuun Runkeeper-sovellukseen, jolla pystyy seuraamaan juoksu- ja muita liikuntaharjoitteita.

Jatkosuunnitelmissa voimien yhdistämisen jälkeen Asicsilla ja Runkeeperillä on toteuttaa uusia tuotteita, jotka tarjoavat erilaisia aktiviteettiseurantatoimintoja. Yksityiskohtia näistä ei vielä tiedetä.

Myös muut kilpailevat urheiluväline- ja vaatevalmistajat ovat viime aikoina ostaneet innokkaasti sovelluksia kehittäneitä yrityksiä. Täällä Suomessa Nokia-lähtöinen Sports Tracker päätyi Amer Sportsin siipien alle. Lisäksi esimerkiksi Adidas on ostanut Runtasticin ja Under Arnour puolestaan sekä Endomondon että MyFitnessPalin.

Asicsin ja Runkeeperin välistä kauppahintaa ei ole kerrottu. Runkeeperin kehitys ei ole välttämättä kulkenut aivan johdon kaavailujen mukaan, sillä viime vuonna se irtisanoi 30 prosenttia työntekijöistään keskittyäkseen paremman taloudellisen tuloksen aikaansaamiseen.

Asicsillakin on ollut oma sovelluksensa älypuhelimille jo aiemmin. Senkään yhteiselosta jatkossa Runkeeperin rinnalla ei ole vielä tietoa.

Runkeeper on kertonut sovelluksellaan olevan yli 45 miljoonaa käyttäjää. Runkeeper kertoi, että sovelluksessa mukana olevassa käytössä olevien kenkien kirjaamistoiminnossa Asicsin kengät ovat tähänkin asti olleet merkeistä suosituimpia.

Asicsin mukaan Runkeeper tarjoaa sille myös uuden tarkan kohdentamisen mahdollistavan markkinointikanavan omille tuotteilleen.