Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tämä on nyt maailman paras kamerapuhelin - ainakin yhden testin perusteella

HTC:n uusi U11-lippulaivaälypuhelin on arvovaltaisen kameratestaajan DxOMarkin mukaan toistaiseksi paras sen testaama kamerapuhelin.

HTC luovutti tänään julkistamansa U11-puhelimen jo ennakkoon DxOMarkin testattavaksi. Se keräsi testeistä arvosanakseen 90 pistettä, jolla se niukasti lyö tähän asti piste-ennätystä hallussaan viime syksystä asti pitäneen Googlen Pixelin.

HTC U11:n takakamera tarjoaa 12 megapikseliä f/1,7-aukon optiikalla sekä optisella kuvanvakaimella. Pikselikoko on suuri 1,4 mikronia. HTC korostaa lisäksi kameran nopeaa automaattitarkennusta – tarkennus onnistuu 0,3 sekunnissa. Kameran väritoistoa sekä valotusta parantaa automaattisesti päällä oleva ja nopeasti toimiva HDR, joka yhdistää edelleen kolme kuvaa yhdeksi.

Videokuvauksessa 4K-tarkkuutta tukevan HTC U11:n erikoisuus on 3D-äänentallennus neljällä mikrofonilla. Lisäksi Acoustic Focus -toiminto tuo mukaan ikään kuin äänen zoomin – jos kuvaa lähentää johonkin kohteeseen, myös äänen pitäisi ohjautua sen mukana.

DxOMarkin mukaan HTC U11:n kameran erittäin alhainen kohina sekä nopea automaattitarkennus auttoivat sitä ohittamaan tähän asti parhaimman arvosanan saaneen Googlen Pixelin. Lisäksi U11 saa kiitosta tasaisesta suoriutumisestaan laajasti eri kuvausolosuhteissa.

Koko DxOMarkin HTC U11 -testiraportti on luettavissa tästä.

HTC U11 on tulossa myyntiin kesäkuun alussa. Suomessa puhelimen hinta on 779 euroa. Lisätietoa U11:stä löytyy julkistuksesta kertovassa artikkelissamme, minkä lisäksi luettavissa ovat jo myös ensikokemuksemme laitteesta.