Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Arvovaltainen testijulkaisu kehottaa välttämään Microsoftin Surface-laitteita

Tunnettu ja arvostettu yhdysvaltalainen Consumer Reports on vetänyt pois ostosuosituksensa kaikilta Microsoftin Surface-laitteilta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Syynä on Microsoftin laitteiden tavallista yleisempi rikkoutumis- ja ongelma-aste, joka on käynyt ilmi 90 000 tabletti- ja läppäriomistajan kyselytutkimuksessa. Consumer Reportsin mukaan arvioidusti 25 prosenttia Microsoft Surface -laitteiden omistajista kohtaa ongelmia kahden omistusvuoden aikana laitteen hankinnasta. Tämä on merkittävästi huonompi tulos kuin muilla valmistajilla, minkä takia Consumer Reports kokee, ettei voi enää suositella Surfacen ostamista.

Päätös koskee Microsoftin Surface-laitteita, kuten Surface Pro, Surface Laptop ja Surface Book.

Consumer Reportsin elektroniikka-alueesta vastaava toimituspäällikkö Jerry Beilinson suosittelee laitteiden rikkoutumisesta huolestuneita ostajia suuntaamaan katseensa muiden valmistajien laitteisiin. Parhaiten nyt tehdyssä tutkimuksessa pärjäsivät Apple-laitteet.

Microsoft on kiistänyt Consumer Reportsin löydökset ja kertoo omien palautus- ja huoltomääriensä eroavan merkittävästi Consumer Reportsin tutkimuksesta.

Consumer Reportsin mukaan käyttäjät kertoivat Surface-laitteiden jumittuvan, sammuvan yhtäkkiä tai kosketusnäytöissä esiintyvän ongelmia.

Viime vuonna Consumer Reportsin ympärillä nousi kohu, kun se jätti suosituksen antamatta Applen uudelle MacBook Prolle mitattuaan sille epäsäännöllisiä toiminta-aikoja akkutestissään. Syyksi paljastui virhe, joka ilmeni erikoisessa testimenettelyssä. Apple korjasi ongelman, minkä jälkeen MacBook Pro sai suosituksen.