Apple-kuulokkeista tuli hittituote - saatavuus pysynyt heikkona jo yli puolen vuoden ajan

Applen AirPods-kuulokkeiden piti alun perin saapua myyntiin aivan iPhone 7 -puhelinten perässä viime syksynä. Sittemmin myyntiintulo kuitenkin venyi aivan joulun alle asti.

Tämän jälkeen AirPodsien saatavuus on pysynyt heikkona jo yli puolen vuoden ajan. Kuulokkeiden toimitusajaksi Applen omassa verkkokaupassa kerrotaan edelleen 6 viikkoa. Lähes yhtä heikkoa saatavuus on myös jälleenmyyjillä, joskin joitakin pareja kuulokkeita on aina välillä jotakin kautta saatavilla.

Applen mittaamattomilla resursseilla ja kovan kysynnän edessä on lähes käsittämätöntä, että AirPodsien saatavuus on säilynyt näin pitkään näin huonona.

179 euron hintaisia AirPods-kuulokkeita on laajasti pidetty Applen parhaimmin onnistuneena uutena tuotteena vuosiin. Syy on yksinkertainen: ne vain toimivat.

AirPods-kuulokkeet toimivat täysin langattomasti, eli ne eivät ole toisiinsa yhteydessä edes johdoilla. Ytimenä kuulokkeissa on Applen oma W1-piiri, joka huolehtii langattomasta yhteydestä Applen eri laitteiden kanssa. Kuulokkeet on todella helppo yhdistää Applen ekosysteemiin kuuluvien laitteiden kanssa, mikä tekee niistä ainutlaatuiset langattomien kuulokkeiden markkinoilla.

Kuulokkeiden mukana toimitetaan laturina toimiva kuljetuskotelo, ja yhdistäminen Applen eri laitteisiin, kuten iPhoneen tai Apple Watchiin, onnistuu yksinkertaisesti kuulokkeiden kotelon avulla. Kun kuulokkeet halutaan yhdistää esimerkiksi iPhoneen, tuodaan kotelo kuulokkeineen lähelle puhelinta ja avataan kansi, jolloin puhelin tarjoaa suoraan mahdollisuutta yhdistää se kuulokkeisiin. Sama yksinkertainen yhdistäminen onnistuu niin iPhonella, Apple Watchilla, iPadilla kuin Macillakin.

Käytössä AirPodsien nerokkaimpia ominaisuuksia on toiston automaattinen keskeytys, kun kuuloke otetaan korvasta. AirPodsit sisältävät kiihtyvyysanturin sekä infrapunatunnistimet, joiden ansiosta ne tietävät olevansa asetettuina korvaan. Lisäksi AirPodsit mahdollistavat kosketustunnistuksen, jonka avulla kahdesti kuuloketta napauttamalla voi käynnistää oletuksena Sirin – tai vaihtoehtoisesti asetuksista määriteltynä keskeyttää toiston tai jatkaa sitä.

AirPodsien akkukesto on 5 tuntia ja ne ladataan kotelossaan, joka voi sisältää 24 tunnin edestä virtaa. Itse kotelo ladataan Lightning-kaapelin avulla.