Applen vetää viallisia latureitaan takaisin – näin tarkastat omasi

Apple vetää takaisin omia latureitaan turvallisuussyistä. Yhtiö kertoo verkkosivuillaan, että käyttäjät, joilla on viallinen laturi, voivat vaihtaa oman laturinsa ilmaiseksi valtuutetussa huoltoliikkeessä tai vaihtoehtoisesti ottaa yhteyttä Appleen uuden laturin saamiseksi. Suomessa asiasta kertoi TaskuMuro.

Yhtiön mukaan viallisten latureiden kaksi piikkiä voivat katketa ja aiheuttaa sähköiskun vaaran. Kyseisiä virtapistokkeita on toimitettu 2003 ja 2015 välisenä aikana. Käyttäjä voi tarkistaa helposti, täytyykö hänen vaihtaa laturinsa.

Käyttäjän täytyy irroittaa laturista pistokeosa ja tarkistaa, löytyykö sen sisäosastaneljän tai viiden kirjaimen numerokoodia. Jos sieltä löytyy numerokoodi tai ei mitään, Apple kehottaa vaihtamaan laturin. Jos taas sisäosassa on maakoodi, joka on Euroopassa EUR, laturia ei tarvitse vaihtaa.

Jos käyttäjä menee vaihtamaan laturin huoltoliikkeeseen, täytyy hänen tarkistaa iPadinsa, iPhonensa, iPodinsa tai Macinsa sarjanumero ja kertoa se huoltoliikkeessä, jotta laturin voi vaihtaa. Toimipaikkoja voit etsiä Applen verkkosivujen kautta.

Laturin piikit voivat katketa ja aiheuttaa säkhöiskun vaaran