Uusi sovellus Applelta nyt ladattavissa: Clips lupaa tehdä videoiden muokkaamisesta helppoa

Applen uusi, pari viikkoa sitten esitelty Clips-videomuokkaussovellus on nyt tullut ilmaiseksi ladattavaksi App Storesta.

Clips mahdollistaa erityisesti videoiden mutta myös kuvien pikaisen kuvaamisen, muokkaamisen ja lataamisen eri sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebookiin, Instagramiin, YouTubeen tai Twitteriin. Eri videoita voi Clipsissä myös yhdistää pidemmäksi yhdeksi videoksi. Muokkaamalla Clipsillä voi videoihin lisätä erilaisia tyyliä muuttavia kuvasuotimia, tekstiä, emojeita ja muita koristeita sekä myös musiikkia, joka sovittuu videopätkän mittaiseksi.

Clipsillä voi luoda pisimmillään kokonaisuudessaan jopa 60 minuutin mittaisia videoita ja yksittäiset lisättävät videot voivat olla pituudeltaan 30 minuuttia.

Clipsin Live Titles -toiminnon avulla voi myös luoda helposti animoituja tekstityksiä vain puhumalla samalla, kun tallentaa videota. Tekstitykselle voi valita erilaisia tyylejä, jotka on kaikki ajastettu äänen mukaan.

Clips tunnistaa ja osaa ehdottaa automaattisesti videota lähetettäväksi yhteystiedoista löytyville muille henkilöille, jotka videolla esiintyvät.

Clips on yhteensopiva iPhone 5s:n tai uudemman, iPad Pron, iPadin (5. sukupolvi), iPad Airin tai uudemman, iPad mini 2:n tai uudemman ja iPod touchin (6. sukupolvi) kanssa ja edellyttää iOS 10.3:a tai uudempaa.