Applen uusi macOS Sierra ladattavissa nyt

Applen käyttöjärjestelmäpäivitys sen Mac-tietokoneille, macOS Sierra, on nyt ladattavissa.

macOS Sierra on ilmainen päivitys ja on ladattavissa Macin App Storen kautta tuetuilla Mac-tietokoneilla:

  • MacBook (2009 lopulta tai uudempi)
  • MacBook Pro (2010 keskivaiheilta tai uudempi)
  • MacBook Air (2010 lopulta tai uudempi)
  • Mac mini (2010 keskivaiheilta tai uudempi)
  • iMac (2009 lopulta tai uudempi)
  • Mac Pro (2010 keskivaiheilta tai uudempi)

Aiemmin OS X -nimellä tunnettu käyttöjärjestelmä saa nyt uuden nimen, joka on yhtenäinen Applen iOS:n, watchOS:n sekä tvOS:n kanssa.

Suurin toimintouudistus macOS Sierrassa on iOS-laitteista tutun Sirin tulo nyt myös Maceihin. Siri toimii Maceissa pitkälti samaan tapaan kuin iOS-laitteissakin. Kuvake sille löytyy toimintopalkista näytön oikeasta yläkulmasta sekä Dockista. Merkittävä ero iOS-Siriin on, että Mac-Siri voi toimia myös tiedostojen eli macOS:n Finderin kanssa. Lisäksi Mac-Siri ei vielä tue ulkopuolisia sovelluksia toisin kuin Siri iOS 10:ssä.

Uutena lisäyksenä macOS Sierra saa myös joukon Continuity-ominaisuuksia, jotka käsittävät yhteistoiminnan muiden Apple-laitteiden kanssa.Näitä ovat automaattinen lukituksesta avaaminen Apple Watchin ollessa Macin lähellä, universaali leikepöytä laitteiden kesken eli toisella laitteella kopioidun tekstin voi esimerkiksi liittää toisella sekä uudistettu iCloud Drive -toiminnallisuus.

Myös työpöydän sisältämät tiedostot synkronoituvat jatkossa automaattisesti iCloud Driveen sekä tulevat näin tarjolle muihin laitteisiin. Lisäksi iCloudiin siirtyy jatkossa talteen vanhoja tiedostoja automaattisesti niiden samalla poistuessa itse laitteen muistista tilan vapauttamiseksi.