Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen uusi MacBook Pro -valikoiman perusmalli purettiin – korjattavuusarvosana 2 / 10

Applen tällä viikolla julkistama MacBook Pron uusi 13 tuuman hinnat alkaen -malli on päässyt jo iFixit purettavaksi ja arvioitavaksi.

iFixit antoi uutuudelle korjattavuudesta arvosanan 2 / 10.

Kiitosta MacBook Pro saa ainostaan siitä, että kosketuslevy voidaan poistaa akkuun kajoamatta sekä joidenkin yksittäisten komponenttien modulaarisuudesta, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi Thunderbolt- ja kuulokeliitännät voidaan vaihtaa yksittäin niiden ollessa irrallisia komponentteja. Tosin kuulokeliitäntämoduulissa on myös mikrofoni sekä Touch ID -liitin.

Sen sijaan kritiikkiä uusikin MacBook Pro saa pentalobe-ruuvien käytöstä, runsaasta akun liimakiinnityksestä sekä RAM-muistin juottamisesta suoraan piirilevylle. Lisäksi muutoksena aiemmasta edeltäjästä nyt myös SSD-tallennusmuisti on juotettu kiinni piirilevylle, eikä sen vaihtaminen näin ole enää erikseen mahdollista. Muutoksen merkittävyyttä vähentää tosin se, että jo aiemminkin Apple käytti omanlaistaan SSD-asemaa, jollaisia ei ollut yleisesti saatavilla.

iFixitin purkuraportista selviää myös, että uudessa nyt myös Touch Bar -näyttörivillä ja Touch ID -sormenjälkitunnistuksella varustetussa edullisimmassa 13 tuuman MacBook Prossa on aiempaa suurempi 58,2 wattitunnin akku verrattuna edeltäjän 54,5 wattiin.

Tilaa Apple on vapauttanut pienentämällä lämpöä siirtävän putken kuin myös kaiuttimen kokoa.

Uudessakin MacBook Prossa on käytössä Applen vuosien saatossa ongelmalliseksi osoittautunut perhosnäppäimistömekanismi, jonka kolmas paranneltu versio esiteltiin aiemmin tänä kesänä samalla 15 tuuman MacBook Pron saadessa 8-ytimisellä suorittimella varustetun version.

Myös uudet MacBook Prot kuuluvat Applen näppäimistöjen huolto-ohjelman piiriin. Se takaa niille näppäimistöongelmien korjaukset myös takuuajan jälkeen.

Applen mukaan uudet MacBook Pro -mallit ovat jopa tuplasti edeltäjiään suorituskykyisempiä.

1 549 euroa Applen verkkokaupassa maksavassa 13 tuuman MacBook Pro -perusmallissa on nyt 1,4 gigahertsin neliytiminen 8. sukupolven Intel Core i5 ‑suoritin (Turbo Boost jopa 3,9 GHz), integroitu Intel Iris Plus Graphics 645 -grafiikkasuoritin, 8 gigatavua RAM-käyttömuistia, 128 gigatavua SSD-tallennusmuistia sekä kaksi Thunderbolt 3 ‑porttia.