Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen uudessa MacBook Prossa nopein SSD mitä löytyy

 

Applen uusissa MacBook Pro -läppäreissä on huomattavan nopea SSD-tallennuslevy – ilmeisesti ylivoimaisesti nopein mitä markkinoilta löytyy.

Apple itse kertoo MacBook Pron yltävän 3,1 gigabittiä sekunnissa -lukunopeuteen sekä 15 tuuman MacBook Pron 2,2 gigabittiä sekunnissa -kirjoitusnopeuteen, 13 tuuman MacBook Pron yltäessä vastaavasti 2,1 gigabittiin.

Jo myyntiin tulleella 13 tuuman MacBook Prolla ilman Touch Baria suoritetut ensimmäiset testit ovat vahvistaneet Applen nopeuslupaukset todeksi.

Näin Apple kertoo uuden MacBook Pron SSD-levyn nopeudesta.

Applen mukaan uusi 13 tuuman MacBook Pro on tuplasti aiempaa nopeampi. Aiempi 2015-malliylsi 1,5 gigabittiin luvussa ja 1,3 gigabittiin kirjoittamisessa levylle. Nopeammalla SSD:n toiminnalla on merkittävä vaikutus peruskäytössäkin: tietokone ja sovellukset käynnistyvät nopeammin ja suurten tiedostojen kanssa työskentely käy kätevämmin.

15 tuuman MacBook Prohon voi valita lisämaksusta jopa 2 teratavun kokoisen SSD-levyn.

Apple on nyt myös hiljaisesti laskenut aiemman MacBook Pron, MacBook Airin, Mac Pron, iMacin ja Mac minin suurempien SSD-levyjen lisähintoja.

Apple hyödyntää uudessa MacBook Prossa PCIe-yhteyttä ja NVM Express (NVMe) -ohjainta. Kuten iFixitin purkuraportti kertoo, on itse SSD-levy MacBook Prossa irroitettavissamutta Applen ohjainpiiri on kustomoitu. Mahdollisesti SSD on kuitenkin jatkossa vaihdettavissa uuteen, kun tarjolle tulee Applen ratkaisua tukevia levyjä.

Kokonaisuutena iFixit antoi MacBook Prolle korjattavuudesta arvosanaksi heikon 2 / 10. Esimerkiksi RAM-muisti on totuttuun tapaan suoraan piirilevyllä eikä näin lainkaan yksittäinvaihdettavissa.