Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen uuden MacBook Pron toimitukset alkoivat – arvostelut kaksijakoisia

 

Applen uuden Touch Barilla ja Touch ID:llä varustetun MacBook Pron toimitukset ensimmäisille asiakkaille ovat alkaneet tällä viikolla.

Tällä hetkellä uusien MacBook Pro -tilausten toimitusajan ennuste on 4-5 viikkoa. Julkistuspäivänä tilanneet voivat odottaa saavan laitteensa useimmissa tapauksissa tämän tai ensi viikon aikana.

Tuoreeltaan julki tulivat laajasti myös ulkomaiset arvostelut MacBook Prosta Touch Barilla. Laajaa kritiikkiä sekä paljon porua nettikeskusteluissa herättänyt kone jakoi myös arvioijien mielipiteitä. Eniten moitittavaa on löydetty liitäntöjen pois pudottamisesta ja tämän myötä tarvittavista sovittimista sekä korkeasta hinnasta, erityisesti suhteessa tarjolla olevaan suoritin- ja grafiikkatehoon.

Nämä heikkoudet olivat toki tiedossa jo ennen arvioitakin. Sen sijaan arvioissa kiitosta ovat MacBook Pron uusi aiempaa kirkkaampi näyttö sekä useimmiten myös näppäimistö, jota on kuvailtu merkittävästi eteenpäin kehitetyksi versiokis 12 tuuman MacBookissa ensi kertaa nähdystä Applen aiempaa matalammasta ja perinteistä vähemmän liikkuvilla, perhosmekanismilla varustetuilla näppäimillä varustetusta näppäimistöstä. MacBook Pron SSD-tallennusmuistin suorituskyky on tiedetty markkinoiden parhaimmaksi jo ennakkoon.

Uusi MacBook Pro Touch Barilla.

Mielenkiintoisin lisäys MacBook Prossa on luonnollisesti uusi näppäimistön ylimmän funktionäppäinten rivin korvannut OLED-näyttörivi Touch Bar, joka on todettu arvioissa toimivaksi, mutta jonka täyden potentiaalin realisoituminen vaatii vielä tukea myös sovelluskehittäjiltä – sekä uuteen totuttautumista. Touch ID -sormenjälkitunnistus on noteerattu hyvänä turvallisuutta helpottavana lisäyksenä.

Lähes varauksetontahehkutusta uusi MacBook Pro saa edelleen erinomaisesta rakenteestaan ja laatutuntumastaan. Kritiikkiä on puolestaan tullut hieman lyhentyneestä akunkestosta, joka osaltaan on aiempaa solakamman ja kevyemmän rakenteen mahdollistanut. Erityisesti 13 tuuman MacBook Prossa Apple on pienentänyt akun kokoa, ja vaikka virrankulutus on samalla uusien komponenttien myötä pienentynyt, on akunkesto heikentynyt.