Apple-pomo: lisätystä todellisuudesta tulee virtuaalitodellisuutta isompi

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan lisätty todellisuus on tulevaisuudessa isompi juttu kuin virtuaalitodellisuus. Cook kuvaili ABC Newsin haastattelussa, kuinka sekä virtuaalitodellisuus että lisätty todellisuus ovat molemmat äärimmäisen mielenkiintoisia, mutta hän näkee, että näistä kahdesta lisätty todellisuus on merkittävämpi.

Oculus Rift -lasit edustavat virtuaalitodellisuutta, jota on vaikea jakaa muiden käyttäjien kanssa.

Jo ennestään on ollut tiedossa, että Applella on kiinnostusta sekä lisätystä todellisuudesta että virtuaalitodellisuudesta. Cook kommentoi jo tammikuussa, ettei virtuaalitodellisuus ole aivan pieni markkinarako, ja että sille on olemassa ”siistejä sovellutuksia”. ABC Newsin haastattelussa Cook kertoi yhtiön olevan edelleen kiinnostunut koulutus- ja pelimahdollisuuksista virtuaalitodellisuuden parissa.

Microsoftin HoloLens-lasit täydentävä todellisuutta läpinäkyvän näytön avulla.

Vaikka Cook mainitsikin virtuaalitodellisuuden mahdollisuudet, hän oli selvästi enemmän innoissaan lisätystä todellisuudesta. Sen eduksi Cook mainitsee sosiaalisuuden. Virtuaalitodellisuudessa käyttäjä on hyvin uppoutuneena omaan maailmaansa ja kokemuksia on vaikea jakaa muiden kanssa. Lisätyssä todellisuudessa käyttäjät voivat olla keskenään tekemisissä ja esimerkiksi jutella toisilleen, mutta voivat laitteiden avulla tuoda itselleen ja toisilleen muutakin nähtävää.