Applen perustaja ei uuden iPhonen kuulokeratkaisusta

Applen Steve Jobsin rinnalla aikanaan perustanut Steve Wozniak ei pidä seuraavissa uusissa iPhone-malleissa odotettavissa olevasta ratkaisusta – perinteisen 3,5 millimetrin standardin kuulokeliitännän poistumisesta.

– Jos siitä puutuu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, se tulee viemään pois paljon ihmisiä, kommentoi Wozniak The Australian Financial Review -julkaisulle.

Kuulokeliitännän poistuminen on ennakkohuhujen perusteella jo käytännössä varmaa. iPhoneen kuulokkeet voisi liittää joko suoraan tai adapterin kanssa Lightning-liitäntään tai langattomasti Bluetoothilla.

Bluetooth-kuulokkeista Wozniak ei hirveämmin perusta. ”En käyttäisi Bluetootia… en pidä langattomasta. Minulla on autoja, joihin voi liittää musiikin tai käyttää Bluetoothia, ja Bluetooth kuulostaa niin tasaiselta samalla musiikilla verrattuna.” Hän kaipailee parempaa seuraavan sukupolven versiota Bluetoothista, joka tarjoaisi paremmat tiedonsiirron ja äänenlaadun.

Wozniak kertoi hänellä olevan kuulokkeet, joissa on kustomoidut korvatyynyt, jotka ovat niin sopivat, että kuulokkeiden kanssa voi nukkuakin. Wozniak aikoo liittää nämä kuulokkeensa uuteen iPhoneen adapterin avulla.

Haastattelussa Wozniak kertoi lisäksi Nexus 5X:n olevan yksi hänen Android-lempipuhelimistaan. Lisäksi hän uskoo vahvasti USB-C-liitännän tulevaisuuteen.

Wozniak jätti Applen jo 1985, mutta on edelleen virallisesti sen palkkalistoilla neuvonantajana.

Uudet iPhonet odotetaan julkistettavan 7. syyskuuta.