Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen päivitysvoimasta viimeisin todiste - iOS 14 käytössä jo yli 90 prosentissa laitteista

iOS 14 on yleistynyt vauhdilla.

Apple 16. syyskuuta 2020 tuetuille laitteille julkaiseman iOS 14 -käyttöjärjestelmäversion osuus on nyt noussut 90 prosenttiin käytössä olevista laitteista sovellusanalytiikkayritys Mixpanelin tilastojen mukaan.

90 prosentin raja ylittyi viime viikkojen aikana, ja tuoreimman tiedon mukaan mukaan tiistaina 6. huhtikuuta osuus oli 90,29 prosenttia.

Mixpanelin mukaan reilut 5 prosenttia käyttää yhä iOS 13 -versioita ja loput alle 5 prosenttia iOS 12 -versioita tai vanhempia.

Mixpanelin tilasto iOS 14:n yleistymisestä sen viime syksyn julkaisun jälkeen.
Mixpanelin tilasto iOS 14:n yleistymisestä sen viime syksyn julkaisun jälkeen.

Apple itse kertoi viimeksi sen iOS ja iPadOS 14 -käyttöjärjestelmäversioiden yleistymisestä helmikuun lopulla. Tuolloin Applen mukaan 80 prosentissa kaikista aktiivisessa käytössä olevista iPhoneista oli käytössä syksyllä 2020 julkaistu iOS 14 -käyttöjärjestelmäversio ja 70 prosentissa iPadeista vastaavasti iPadOS 14. Viimeisen neljän vuoden aikana esiteltyjen laitteiden osalta iOS ja iPadOS 14:n osuudet olivat 86 prosenttia iPhoneista ja 84 prosenttia iPadeista.

iOS ja iPadOS 14 ovat yleistyneet jonkin verran edeltäviä versioita nopeammin. Apple toi iOS 14 -päivityksessä odotettuja uudistuksia, kuten kotinäkymän widgetit.

Samanaikaisesti Applen käyttöjärjestelmäversio on jälleen yleistynyt moninkertaisesti nopeammin kuin kilpailevan Android-käyttöjärjestelmän 11-versio. Google julkaisi omalta osaltaan Android 11:n jo 8. syyskuuta, mutta Androidin osalta siirtymistä uuteen versioihin hidastavat osan valmistajista hidas tahti päivitysten julkaisussa omille laitteilleen sekä päivitysten yleisesti niukempi saatavuus vanhemmille laitteille.

Pian Applelta odotetaan myöskin merkittävien iOS ja iPadOS 14.5 -versioiden julkaisua. iOS ja iPadOS 15:n ensiesittelyn puolestaan odotetaan tapahtuvan 7. kesäkuuta virtuaalisen WWDC-kehittäjäkonferenssin avauksessa ennen uusien versioiden julkaisua varsinaisina päivityksinä syksyllä.