Applen myöhästynyt HomePod-kaiutin tulee myyntiin 9. helmikuuta – vain kolmessa maassa

Apple tuo HomePod-kaiuttimensa myyntiin 9. helmikuuta Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Australiassa. Ennakkomyynti käynnistyy perjantaina 26. tammikuuta. Myöhemmin kevään aikana HomePod on tulossa myynnissä Ranskassa ja Saksassa, Apple on kertonut.

Apple julkisti HomePodin jo viime kesäkuun alussa. Alun perin kaiuttimen piti tulla myyntiin loppuvuodesta, mutta tarkentamattomista syistä Apple siirsi sen myyntiintuloa.

HomePod tulee markkinoille verkkokauppajätti Amazonin ja Googlen älykaiutinten perässä. Applen kaiuttimesta löytyy käytettäväksi Applen muista laitteista jo tuttu Siri. Kaiutin toimii myös yhdessä Apple Music -palvelun kanssa. Musiikin toistoa voi ohjata tietenkin Sirin avulla, minkä lisäksi Siriä voidaan hyödyntää moniin muihin asioihin – esimerkiksi viestien lähettämiseen, ajastinten asettamiseen, podcastien kuunteluun, uutisten kuunteluun, urheilutulosten tiedusteluun, liikennetietojen ja sään kyselyyn sekä Applen HomeKitiä tukevien kodin älylaitteiden ohjaamiseen.

HomePodin 349 dollarin hinta on merkittävästi korkeampi kuin Amazonin Echon ja Google Homen perusversioilla. Apple on kuitenkin kertonut panostaneensa erityisesti laadukkaampaan äänentoistoon kaiuttimessaan.

HomePodin pyöreä muoto muistuttaa hieman Applen Mac Pro -tietokonetta, mutta kaiutin on pienikokoisempi. HomePodin värivaihtoehtoja ovat valkoinen ja tähtiharmaa.

Sisällä kaiuttimessa on yksi matalampien äänien woofer ja seitsemän korkeampien äänien diskanttikaiutinta. Applen kaiutin osaa antureidensa avulla aistia älykkäästi sen käyttötilan muodon ja mukauttaa äänensä sen mukaan. Kaiuttimen ”aivoina” toimii parin iPhone-sukupolven takainen Apple A8 -piiri.

Myöhemmin tänä vuonna HomePod on saamassa ohjelmistopäivityksen, joka tulee mahdollistamaan useampien HomePod-kaiutinten sijoittamisen ympäri kotia ja käytön musiikin toistossa joko yhdessä tai erikseen. Samassa huoneessa kaksi HomePodia voidaan myös asettaa toimimaan stereoparina.

HomePodin rakenne.
HomePodin rakenne.