Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen erikoiset langattomat kuulokkeet toimivat myös muiden kuin Applen laitteiden kanssa

Applen keskiviikkona esittelemät langattomat AirPods-kuulokkeet on hierottu osaksi Applen ekosysteemiä niin, että niiden käyttäminen Applen laitteiden kanssa olisi mahdollisimman vaivatonta. Mitään mustaa magiaa ne eivät tiedonsiirtoon kuitenkaan käytä, vaan tuttua Bluetooth-teknologiaa.

Apple hehkutti julkistuksessa, kuinka kuulokkeet käyttävät yhtiön itse suunnittelemaa W1-piiriä, mutta kovin tarkkoja teknisiä yksityiskohtia ei kerrottu. Recode-sivusto tietää kertoa, että kuulokkeiden tiedonsiirto on perinteistä Bluetoothia. Etukäteen huhuttiin, että kuulokkeet käyttäisivät jotain Applen omaa, Bluetoothin kaltaista tiedonsiirtoa, mutta näin ei kuitenkaan ole.

Applen toteutus on kuitenkin hyvin viimeistelty, sillä kuulokkeiden parittaminen Applen laitteiden kanssa on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Kuulokkeet latautuvat erillisessä kotelossa, ja kuulokkeiden parittaminen tapahtuu tuomalla kotelo kuulokkeineen lähelle paritettavaa laitetta ja avaamalla kotelon kansi. Laite tunnistaa kuulokkeet ja kysyy, haluaako käyttäjä yhdistää ne laitteeseen.

Kuulokkeet rekisteröidään iCloudin kautta myös muihin laitteisiin, kuten iPadiin, Apple Watchiin ja Mac-tietokoneeseen. Käytössä ei tarvitse olla uusi ja kiiltävä iPhone 7, mutta viimeisin ohjelmistoversio laitteessa pitää olla käytössä, eli käytännössä iOS 10, watchOS 3 tai macOS Sierra.

Koska tiedonsiirto tapahtuu Bluetoothin välityksellä, voi kuulokkeet yhdistää myös muihin kuin Applen laitteisiin, mutta tällöin paritus pitää laitteessa tehdä perinteisesti Bluetooth-valikon kautta.

Applen AirPods-kuulokkeiden myynti alkaa lokakuun lopulla, ja niiden suositushinta Suomessa on 179 euroa. Täysin langattomat kuulokkeet on varustettu myös antureilla, jotka tunnistavat, milloin kuuloke on korvassa. Jos molemmat kuulokkeet ovat käytössä ja käyttäjä ottaa toisen pois korvasta, elokuvan tai musiikin toisto keskeytyy, ja jatkuu, kun kuuloke asetetaan takaisin korvaan.