Applen kohusovellus herätti Android-leirin – tämä vastaisku kerää kehuja

Apple julkaisi tänä syksynä ensimmäisen Android-sovelluksensa. Android-puhelimesta iPhoneen siirtyville tarkoitettu Move to iOS -sovellus otettiin kuitenkin Google Playn käyttäjien parissa vastaan kylmäkiskoisesti. Sittemmin tapaus on synnyttänyt humoristisen Stick with Android -vastasovelluksen.

Android-käyttö jatkuu napin painalluksella.

Stick with Android tekee varsin selkeästi pilaa Applen tiedonsiirtotyökalusta. Sovelluksen selosteteksti on lähes täysin sama kuin Move to iOSilla, muutamia vaihdettuja avainsanoja lukuunottamatta. Itse sovellus ei luonnollisesti tee mitään. Tarjolle tuodaan ”Pysy Androidissa” -painike, jota painamalla käyttäjä saa viestin: ”Onneksi olkoon, teit sen!” Prosessin voi toistaa niin monta kertaa kuin haluaa, oletettavasti maksimaalisen hyvän mielen saavuttamiseksi.

Google Playn asiakaskunta on hypännyt täysillä vitsiin mukaan. Stick with Android on saanut lähes 5 300 viiden tähden arviota ja vain muutamia kymmeniä hajaääniä muita tähtimääriä. Sovelluksen keskiarvo nouseekin 4,9 tähteen. Samoin sanalliset arviot ylistävät sovellusta hyvästä toimivuudesta ja erilaisista ihmetöistä, kuten raajojen uudelleenkasvattamisesta.

Move to iOS sen sijaan on oikeasti toimiva sovellus, jonka avulla käyttäjä voi siirtää tietonsa Android-laitteelta iOS-laitteelle. Kyseessä on periaatteessa Applen ensimmäinen Android-sovellus, vaikka julkaisun jälkeen selvisikin, että Move to iOS on itse asiassa vanha Android-sovellus hieman muokattuna.

Stick with Android -arvostelut on pääasiassa kirjoitettu kieli poskessa.