Mitä löytyy uuden iPhone X:n sisältä? Akkuratkaisu on erikoinen

Applen vastikään julkaistun iPhone X:n ulkoasu poikkeaa reilusti totutusta, ja iFixit-sivuston ansiosta tiedämme nyt, että myös sisäpuoli on jokseenkin uniikki.

Mielenkiintoisimpia iPhone X:n sisuskaluista lienevät sen akku ja piirilevy. Akusta on tilan säästämiseksi tehty tavallisesta poiketen kaksiosainen, ja se erottuu kuvista selvästi L-kirjaimen muotoisena alueena. Piirilevy puolestaan on ikään kuin taiteltu ennen yhtenäiseksi juottamista, joka mahdollistaa sen, että se sisältää enemmän komponentteja kuin iPhone 8:n vastaava vieden samalla reilusti vähemmän tilaa.

Applen iPhone X:ään on saatu mahdutettua tekniikkaa ennennäkemättömän tiheästi, joka mahdollistaa sen, että erittäin tehokas laite on kuitenkin verrattain ohut. Muihin merkittäviin eroavaisuuksiin edeltäviin iPhone-malleihin verrattuna lukeutuu muun muassa uudenlainen kannatin takakaksoiskameralle, jonka iFixit uskoo toimivan eräänlaisena suojatyynynä herkästi vaurioituvalle tekniikalle. Myös Lightning-liitäntä on saanut ympärilleen uudenlaiset pidikkeet ja ruuvit.

Asteikolla nollasta kymmeneen iPhone X sai arvosanan kuusi, kun kymmenen tarkoittaa erittäin helppoa korjattavaa. Laite keräsi kehuja suhteellisen helposti vaihdettavasta näytöstä ja akusta, mutta esimerkiksi haljenneen takalasin vaihtaminen edellyttää käytännössä koko laitteen purkamista ja suurta työmäärää.