Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen iOS 13:ssa bugi – Fortniten ja PUBG:n pelaaminen ei onnistu

Applen iOS 13:sta on paljastunut bugi, joka hankaloittaa merkittävästi mobiilipelaamista. Esimerkiksi Fortnite ja PUBG Mobile ovat nyt lähes käyttökelvottomia, muun muassa 9to5Mac uutisoi.

Applen iOS 13 sisältää toiminnon, jossa kolmea sormea näytöllä pitämällä saa avattua muun muassa kopioi-, leikkaa- ja liitä-toiminnot sisältävän tekstieditorin. Monet mobiilipelit vaativat kolmen sormen pitämistä näytöllä, mikä avaa työkalupalkin kesken pelin pilaten näin pelikokemuksen täysin.

Näin esimerkiksi PUBG Mobile varoittaaa pelaajia bugista.
Näin esimerkiksi PUBG Mobile varoittaaa pelaajia bugista.

Muun muassa Fortnite ja PUBG, Player Unknown’s Battleground, vaativat kolmen sormen käyttöä, kun peukaloilla kontrolloidaan kahta virtuaalista ohjainsauvaa ja kolmannella sormella käytellään liipaisinta. Molempiin peleihin on nyt lisätty varoitus, joka kertoo iOS 13:n bugista jo ennakkoon pelaajille.

Toistaiseksi ongelmaan ei ole ratkaisua. Hyvä uutinen on kuitenkin, että bugi korjataan jo iOS 13.1 -korjauspäivityksessä, joka on luvassa ensi viikolla, 24. syyskuuta. Päivityksen jälkeen tekstieditori avautuu vain tilanteissa, joissa siitä oikeasti on hyötyä, kuten vaikkapa muistiinpanoa kirjoitettaessa.