Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen merkittävästä päivityksestä nyt saatavilla ensimmäinen julkinen testiversio

Apple on julkaissut syksyllä valmiina, vakaana päivityksenä julkaistavasta iOS 11:stä ensimmäisen julkisesti saatavilla olevan beetatestiversion. Tähän asti kesäkuun alussa esitelty iOS 11 on ollut saatavilla vasta sovelluskehittäjille tarkoitettuna beetaversiona.

Applen julkiseen beetaohjelmaan pääsee liittymään tästä, jonka jälkeen laitteeseen, johon beetaohjelmiston haluaa asentaa, tulee ensiksi ladata profiilitiedosto. Asennetun profiilin myötä laite ilmoittaa jatkossa beetapäivityksistä kuten tavallisistakin ohjelmistopäivityksistä.

Beetaversiot voivat toimia tavallisia huonommin ja epävakaammin sekä akunkesto olla merkittävästi heikompi. Luonnollisesti kannattaakin huolehtia varmuuskopioinnista ennen beetaversioon siirtymistä.

iOS 11 on erittäin merkittävä päivitys Applen mobiilikäyttöjärjestelmään. Se uudistaa iPhonen päivittäistä käyttöä muun muassa laittamalla uusiksi ohjauskeskuksen, joka on nyt ensi kertaa muokattavissa, ilmoituskeskuksen, näyttökuvien käsittelyn sekä App Storen kokonaisuudessaan.

iPadille iOS 11 tuo vielä enemmän uudistuksia, sillä se uudistaa erityisesti eri sovellusten yhtäaikaista käyttöä, moniajoa, huomattavasti. Lisäksi mukaan tulee myös ”raahaa ja pudota”, eli tekstiä, verkko-osoitteita, kuvia ja niin edelleen voi yksinkertaisesti raahata sovelluksesta toiseen.

iOS 11 sisältää myös uusia teknologioita. Tulevaisuuden kannalta iOS 11:n tärkein lisäys lieneekin ARKit, joka mahdollistaa kehittäjille erilaisten lisätyn todellisuuden sovellusten luomisen kamerakuvan päälle.

iOS 11 tuo vielä myös paljon muita uusia pienempiä uudistuksia.

Moniajo uudistuu iPadeissa.
Moniajo uudistuu iPadeissa.
Kuvankaappausta pääsee iOS 11:ssä nopeasti muokkaamaan.
Kuvankaappausta pääsee iOS 11:ssä nopeasti muokkaamaan.
App Storen ilme ja järjestely menevät uusiksi iOS 11:ssä. Huomion kiinniittää uusi Tänään-etusivu.
App Storen ilme ja järjestely menevät uusiksi iOS 11:ssä. Huomion kiinniittää uusi Tänään-etusivu.