Applen iOS 10 saamassa erillisen älykotisovelluksen

HomeKit on Applen älykotialusta, jonka turvin kodin älykkäitä laitteita voi ohjata suoraan iOS-laitteella, kuten iPhonella. HomeKit-yhteensopivia kodin älyratkaisuja löytyy markkinoilta jo runsain mitoin, mutta niiden ohjaaminen ei aina tunnu kovin älykkäältä, kun eri laitteiden ohjaaminen on ripoteltu laitevalmistajien omiin sovelluksiin. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua ensi syksynä julkaistavassa iOS 10 -käyttöjärjestelmässä, jonka kerrotaan saavan erillisen HomeKit-sovelluksen.

Paljastuksen taustalla on Applen markkinointiosastolla työskentelevä henkilö, joka Amazonin tuotearvostelussa kommentoi HomeKit-laitteita ja mainitsi, että syksyllä julkaistava iOS:n seuraava versio on saamassa erillisen HomeKit-sovelluksen. Kirjoituksen Amazonista bongannut MacRumors onnistui vahvistamaan, että kyseinen henkilö todella työskentelee Applella.

Applella on selvästikin mietitty erillistä HomeKit-sovellusta jo jonkin aikaa, sillä se on jo aiemmin rekisteröinyt HomeKit-sovellukseen sopivan kuvakkeen. Huhujen mukaan tämä HomeKit-laitteiden ohjauksen yhdistävä sovellus voisi olla nimeltään yksinkertaisesti ”Home” eli ”Koti”.

Toki on mahdollista, että Apple vielä hylkää ajatuksen HomeKit-sovelluksesta ennen seuraavan iOS:n julkaisua syksyllä, muttaHomeKitin suosion kasvua voisi hyvinkin avittaa selkeästi käytettävä sovellus, joka kokoaisi kaikkien kodin älylaitteiden ohjauksen yhteen paikkaan.