Huhu: Applelta iMessage Androidille

Applen iMessage-viestipalvelu on tähän asti toiminut yksinoikeudella vain yhtiön omien laitteiden välillä, mutta nyt huhu verkossa väittää, että yhtiö esittelisi ensi maanantaina alkavassa WWDC-konferenssissa myös Android-version viestipalvelulleen.

iMessage on Applen iOS- ja OS X -laitteiden välillä toimiva tekstiviestien korvaaja, jonka käyttäminen vaatii joko iPhonea, iPadiä, iPod touchia tai Mac-tietokonetta. Palvelu on ollut omiaan pitämään Applen ekosysteemin suljettuna, mutta Android-version avaaminen helpottaisi huomattavasti vaihtamista iPhonesta Android-puhelimeen.

MacDailyNewsinmukaan ”yhtiön aikeista perillä oleva taho” on kertonut iMessagen tulevan Androidille tämän vuoden aikana. On kuitenkin vaikea löytää Applelle perusteita avata palvelua kilpailevalle alustalle, sillä kiivaimmillaan iMessage-viestejä lähetetään maailmalla jopa 200 000 kappaletta sekunnissa, ja suosittu palvelu on erityisen tehokas pitämään käyttäjät tiiviisti oman ekosysteemin piirissä.

Google esitteli hiljattain oman, eri alustoilla toimivan Allo-viestipalvelunsa, joka muiden ominaisuuksiensa ohessa tuo keskusteluun myös Google-haun, mikä auttaa hakukonejättiä saamaan mainoksiaan paremmin esiin. Applen iMessage ei kuitenkaan tuo yhtiölle mainostuloja, joten vastaavaa hyötyä ei yhtiö palvelunsa avaamisesta saisi.

iMessage ei olisi ensimmäinen palvelu, jonka Apple Androidille toisi, sillä viime syksynä yhtiö julkaisi Apple Music -palvelunsa myös Androidille. iMessage-huhuun kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella, mutta koska WWDC:n alkuun on vain muutama päivä aikaa, ei huhun kanssa tarvitse pitkään jännittää.