Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen Clips-videosovellus sai toistaiseksi suurimman päivityksensä - mukana uudistettu käyttöliittymä, lisää muokkausmahdollisuuksia ja HDR-videotuki

Apple on kertonut Clips-videosovelluksen saavan tänään 3.0-päivityksen, jota Apple kuvaa sen toistaiseksi suurimmaksi.

Clips on iPhone- ja iPad-sovellus, joka on tarkoitettu videopätkien kuvaamiseen, niiden yhdistämiseen ja/tai helppoon muokkaamiseen – erityisesti jakamista silmällä pitäen Instagram-tarinoissa, Snapchatissa, YouTubessa ja muualla.

Clipsin käyttöliittymä uudistuu päivityksessä yksinkertaisemmaksi sisältäen uudistetun kuvausnäkymän. Kuvaaminen on myös nyt mahdollista sekä pysty- että vaaka-asennossa. Uudistetut eri efektien ja muiden lisäysten selausnäkymät esittävät enemmän vaihtoehtoja kerralla.

iPadeissa Clips-sovellus tukee nyt myö käyttöliittymää näyttö vaaka-asennossa, kuin myös tekstin kirjoittamista Apple Pencil -kynällä sekä hiiren tai kosketuslevyn käyttöä.

Clips 3.0 -päivitys tuo myös tarjolle kahdeksan uutta tarraa, kuusi uutta nuolta ja muotoa sekä 25 uutta soundtrack-musiikkia, jotka tuttuun tapaan mukautuvat automaattisesti videon pituuteen.

Uusilla iPhone 12 -sarjan puhelimilla Clips tukee jatkossa myös HDR-videokuvausta. HDR-editointi ja -jakaminen Dolby Vision HDR -muodossa puolestaan onnistuvat myös iPhone SE:llä (2. sukupolvi), iPhone 8 Plussalla, iPhone X:llä tai uudemmalla, iPad minillä (5. sukupolvi), iPadilla (7. sukupolvi tai uudempi), iPad Air 3:lla tai uudemmalla sekä 10,5 tuuman iPad Prolla tai uudemmalla. Osa ominaisuuksista vaatii TrueDepth-etukameralla varustetun iPhonen tai iPadin.

Clips 3.0 tulee saataville tänään App Storen kautta iPhonelle, iPadille ja iPod touchille. Se vaatii lisäksi iOS tai iPadOS 14 -käyttöjärjestelmäversion laitteeseen.

Clips saa muun muassa uudistuneen käyttöliittymän sekä iPhonessa että iPadilla.
Clips saa muun muassa uudistuneen käyttöliittymän sekä iPhonessa että iPadilla.