Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen ”avaa liu’uttamalla” -patentti piti sittenkin: Samsung tuomittiin pulittamaan 119,6 miljoonaa dollaria

Apple ja Samsung ovat käyneet oikeutta patenteista vuosien ajan. Nykyisin pääosin rauhallisissa merkeissä sujuva taisto on saanut jälleen yhden käänteen. Valitustuomioistuin on tuominnut Samsungin sittenkin maksamaan 119,6 miljoonaa dollaria korvauksena Applelle. Oikeuden päätöksestä kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Täysi valitustuomioistuimen kokoonpano asetti äänin 8-3 uudelleen voimaan Applen aiemmin saavuttaman päätöksen, jonka mukaan Samsung joutuu korvauksia maksamaan. Näin nyt kumoutui aiempi kolmen tuomarin helmikuinen päätös jättää Apple korvauksitta: tuolloin Applen patenteista kaksi nähtiin pätemättömäksi ja yhtä Samsungin ei nähty rikkoneen. Vastustaneet kolme tuomaria olivat nyt samat kolme, jotka tekivät helmikuun päätöksen. Kaikki muut tuomareista olivat siis heidän kanssaan eri mieltä.

Uusi päätös palauttaa aiemmat, alun perin jo toukokuussa 2014 tuomitut 119,6 miljoonan dollarin korvaukset Samsungilta Applelle voimaan. Lisäksi tuoreen oikeuden päätöksen mukaan korvausten kasvattamistakin pitää vielä harkita, jos Samsung on tarkoituksellisesti rikkonut patenttia.Helmikuun päätös nähtiin nyt vääräksi koska se perustui asioihin, joita ei valituksessa nostettu esiin sekä tietoihin, jotka olivat oikeudenkäynnin pöytäkirjan ulkopuolella.

Applelle korvauksia tuovat patentit liittyvät ”avaa liu’uttamalla” -toimintoon, tekstinsyötön automaattiseen korjaukseen sekä tapaan havaita puhelinnumerot sisällöstä ja tehdä niistä helposti painamalla avattavia linkkejä.

Apple haki alun perin tässä haarassa Samsungilta jopa 2,2 miljardin dollarin korvauksia.

Samsung on jo aiemmin muissa osissa oikeudenkäyntejä tuomittu maksamaan Applelle satoja miljoonia dollareja korvauksia. Prosessit ovat kuitenkin monilta osin vielä kesken.

Applen ja Samsungin patenttitaisto on yhä edelleen jakautunut lukuisiin aktiivisiin oikeusjuttuihin. Ensi viikolla Yhdysvaltojen korkein oikeus käsittelee toista oikeusjuttua, jossa käsitellään Samsungin väitetysti harjoittamaaApplen iPhonen designin kopiointia.