Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen Arcade-pelipalveluun merkittävä laajennus - nyt jo yli 180 peliä yhdellä tilauksella

Apple on kertonut alun perin syyskuussa 2019 julkaistun Arcade-pelipalvelunsa sisältömäärän merkittävästä kasvusta.

Apple Arcade tarjoaa yhdellä maksullisella tilauksella pääsyn pelaamaan suurta joukkoa eri pelejä, joista jatkossakin osa on yksinoikeudella mobiililaitteiden osalta julkaistu vain Arcadessa.

Applen mukaan Arcaden kautta on tarjolla nyt jo yli 180 peliä. Tänään on kerrottu 30 uuden pelin liittymisestä mukaan palveluun, myös merkittäviltä pelinkehittäjiltä.

Uusia pelejä Arcade-palvelussa ovat esimerkiksi Arcade Originals -pelit NBA 2K21 Arcade Edition, Star Trek Legends, Cut the Rope Remastered, täysin uusi versio The Oregon Trail -pelistä Gameloftilta, Simon’s Cat: Story Time, Fantasian-peli Final Fantasy -pelisarjan alkuperäiseltä luojalta, sekä App Storesta entuudestaan tuttuja pelejä, kuten Monument Valley, Mini Metro, BADLAND, Reigns, Threes!, Fruit Ninja Classic ja muita.

Apple laajensi tänään Arcadea kahdella uudella kategorialla. Aiemman nyt Arcade Originals -kategoriaksi nimetyn rinnalle tulivat App Storen parhaimmistoa (App Store Greats) sekä ajattomat klassikot (Timeless Classics), kuten shakki, checkers, backgammon, pasianssi, sudoku ja mahjong eri pelinkehittäjiltä.

Kaikki Arcadessa alun perin julkaistut Arcade Originals -pelit ovat pelattavissa iPhonella, iPadilla, Macilla ja Apple TV:llä, kun taas kahden uuden kategorian pelit ovat saatavilla vain iPhonella ja iPadilla.

Suomessa Apple Arcaden hinta on 5,99 euroa kuukaudessa tai nyt 59,99 euroa vuodessa. Vuositilauksella säästää 11,89 euroa tai 16,5 prosenttia Apple Arcaden hinnasta vuodessa. Ensimmäisen kuukauden kokeilun Apple tarjoaa ilmaiseksi, minkä lisäksi 22. lokakuuta 2020 alkaen Apple on tarjonnut uusien laitteiden ostajille pidemmän kolmen kuukauden kokeilun.

Apple Arcade -peleissä ei ole pelien sisäisiä ostoja, joten peleistä pääsee nauttimaan kokonaisuudessa tilausmaksun hinnalla. Lisäksi pelit eivät sisällä myöskään mainoksia. Erityisesti näiden kahden seikan on ajateltu houkuttelevan vanhempia tilaamaan palvelun lapsiensa käyttöön: Arcade-pelien osalta ei ole vaaraa tai edes tarvetta suurista sovelluksen sisäisistä ostoista eivätkä lapset myöskään altistu mainonnalle.

Yksi Apple Arcade -tilaus on jaettavissa Applen perhejakotoiminnon kautta jopa kuudelle perheenjäsenelle.

Apple Arcade löytyy omana välilehtenään App Store -kaupasta.

Apple Arcadessa ei ole kyse pelien suoratoistopalvelusta, vaan pelit ladataan tavalliseen tapaan laitteisiin ja ne ovat pelattavissa myös offline-tilassa.