Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen AirTag osoitti jälleen hyödyllisyytensä: lentoaseman työntekijä narahti mittavista varkauksista

Applen AirTag auttoi viranomaiset matkatavaravarkaan jäljille Yhdysvalloissa.

Tuhansien eurojen arvosta tavaraa saatiin palautettua omistajilleen, esimerkiksi Apple Insider kirjoittaa.

Applen pienikokoiset AirTagit ovat usein otsikoissa sekä hyvässä että pahassa. Yhtäältä paikantimet auttavat ihmisiä löytämään kadonneita tavaroitaan, toisaalta niiden mahdollinen väärinkäyttö huolestuttaa. Yhdysvaltain Floridassa matkatavaroita kähveltänyt lentoaseman työntekijä jäi kiinni AirTagien ansiosta.

Heinäkuussa Floridan osavaltioon lentänyt nainen hämmästyi, kun matkatavarat eivät saapuneetkaan perille. Jopa 1 500 euron arvosta tarpeistoa katosi, mutta kaikeksi onneksi matkalaukkuun oli piilotettu AirTag-paikannin.

Applen paikannuspalvelun avulla matkatavaroiden havaittiin sijaitsevan lähistöllä olevalla asuinalueelta, jolla asui vain yksi lentoaseman työntekijä. Kotietsintä tuotti tulosta, ja yhteensä varastettua tavaraa löydettiin tuhansien eurojen edestä.

Osa saaliista oli jo poissa, mutta monet matkustajat saivat omaisuutensa kokonaan takaisin.

Kaikesta päätellen lentoaseman työntekijä oli pyörittänyt rikollista toimintaansa jo verrattain pitkään. Viranomaisten ja valppaan lentomatkustajan yhteistyön sekä Applen AirTagien ansiosta epärehellinen virkailija saatiin kuitenkin kiinni.

Hiljattain AirTagit auttoivat myös australialaista valokuvaajaa saamaan takaisin tuhansien eurojen arvoiset välineensä.

Alkuvuodesta puolestaan raportoitiin, että AirTageja on käytetty ei-toivottuun ja häiritsevään seurantaan. Myös vakoilukäyttöön mukautettuja paikantimia on myyty verkon hämärillä markkinoilla, ja yksityisyyden varmistamiseksi onkin hyvä seurata tarkkaan Applen ohjeita ja pitää paikanninten ohjelmisto aina ajan tasalla.