Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applelta uusi iPhone-kuvauskilpailu - haussa iPhone 13 Pro -puhelimilla kuvattuja makrokuvia

Apple on julkistanut uuden globaalin Shot on iPhone Challenge -kuvauskilpailun.

Tällä kertaa uusimmassa kuvauskilpailussaan Apple hakee iPhone 13 Pro -puhelimilla tallennettuja makrokuvia.

Apple toi syksyn 2021 uutuuksissa iPhone 13 Prossa ja iPhone 13 Pro Maxissa ensi kertaa iPhoneissa ultralaajakulmakameraan automaattitarkennuksen, jonka myötä Apple esitteli myös erillisen makrokuvaustilan lähikuviin jopa vain parin senttimetrin etäisyydeltä.

Applen uusi kilpailu on avoinna 25. tammikuuta alkaen ja 16. helmikuuta asti. Kilpailuun voi osallistua jakamalla kuvan Instagramissa tai Twitterissä tunnisteilla #ShotoniPhone ja #iPhonemacrochallenge varustettuna. Apple pyytää myös mainitsemaan kuvatekstissä, millä laitteella kuva on otettu. Lisäksi Applen mukaan osallistujien tulee olla vähintään 18-vuotiaita.

Halutessaan kilpailuun voi osallistua myös sähköpostilla lähettämällä kuvat osoitteeseen shotoniphone@apple.com. Tässä tapauksessa liitteenä oleva kuvatiedosto tulee nimetä etunimi_sukunimi_macro_iPhonemalli -mallin mukaisesti ja viestin aiheeksi on merkittävä ”Shot on iPhone Macro Challenge Submission”.

Osallistumiskuvat voivat olla täysin muokkaamattomia tai Applen Kuvat-sovelluksessa tarjoamilla työkaluilla tai kolmansien osapuolten ohjelmistoilla muokattuja.

Apple valitsee osallistujien joukosta 10 voittavaa kuvaa, jotka tulevat näkymään galleriassa Apple Newsroom -sivulla, apple.comissa, Applen Instagramissa ja muilla Applen virallisilla tileillä. Kuvat saattavat näkyä myös osana Applen digitaalisia kampanjoita, Apple Store -myymälöissä, ulkomainoksissa ja julkisissa kuvanäyttelyissä.

Applen mukaan se maksaa voittajille tarkemmin määrittelemättömän lisenssimaksun kuvien käytöstä. Kuvaajat säilyttävät oikeuden kuviinsa, mutta osallistumalla kilpailuun antavat Applelle rojaltivapaan, maailmanlaajuisen, peruuttamattoman ja yksinoikeudettoman oikeuden kuvien käyttöön vuoden ajaksi.

Voittajat valitsee kymmenhenkinen raati, ja ne julkaistaan huhtikuussa.

Applen jakama esimerkki makrokuvasta.
Applen jakama esimerkki makrokuvasta.