Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applelle naureskellaan: myy jo 17 erilaista adapteria

 

Applen MacBook Pro -julkistuksen jälkeen sen liitännöistä on jälleen riittänyt puhetta. Hyvässä muistissa on vielä myös iPhone 7:stä pois pudotettu perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

MacBook Prossa puolestaan on jätetty hyvästit perinteisille USB-porteille (USB-A), Thunderbolt 2 -porteille, HDMI:lle sekä Applen omalle MagSafe-virtaliitännälle – sekä lisäksi vielä myös muistikorttipaikalle.

Apple myy erilaisia eri liitäntöjen välisiä adaptereita eli sovittimia jo ainakin 17 eri tyypissä omalla brändillään. Lisäksi myynnissä on myös muiden laitevalmistajien sovittimia. Twitterissä Drew Breunig on twiitannut kuvan Applen sovitinvalikoimasta.

Erityistä porua MacBook Pron yhteydessä on aiheuttanut muistikorttipaikasta luopuminen: se ei kuuluvielä menneisyyteen, vaan tarve on arkipäiväistä erityisesti valokuvaajille, jotka kuitenkin ovat MacBook Prolle erityisen otollista kohderyhmää.

Osaltaan tilanne Applen ekosysteemissä onkin nyt varsin outo: esimerkiksi iPhonen yhdistämiseen MacBookiin tai MacBook Prohon tarvitsee nyt ostaa USB-C-Lightning-kaapeli erikseen.

Lisäksi toisaalta esimerkiksi iPhone 7:n mukana tulevat Lightning-kuulokkeet eivät ilman sovitinta sovi Maceihin – eivät uusimpaan MacBook Prohonkaan. Maceissa ei iOS-laitteista tuttua Applen omaa Lightning-liitäntää ole nähty, mutta sen sijaan iPhone 7:stä jo kadonnut 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on yhä tallella myös MacBook Prossa. iPhone 7:n mukana Apple toimittaa Lightning-3,5 mm -sovittimen.