Applella kaksijakoista: iPhone 7 -tuotantoa leikataan ja AirPods-kuulokkeiden valmistusta kiihdytetään

Applen iPhone 7 -puhelinten kysyntä on useiden raporttien perusteella ollut edeltävää iPhone 6s -sukupolvea parempaa, mutta jäänyt yhä iPhone 6:n yhteydessä nähdystä.

Japanilaisen talousjulkaisun Nikkein mukaan Apple leikkaa iPhone 7 -tuotantoa 10 prosentilla vuoden 2017 ensimmäisellä vuosineljänneksellä perustuen alihankkijoilta saatujen tietojen perusteella tehtyihin laskelmiin. Nikkei toteaa, että iPhone 7 -puhelimet ovat myyneet odotettua heikommin.

Nikkei odottaa sekä iPhone 7:n että iPhone 7 Plussan tuotantoa oltavan leikkaamassa, vaikka se samalla toteaa Applella olleen vaikeuksia vastata iPhone 7 Plussan kysyntään kameramoduulien pulan rajoitettua tuotantoa.

Apple itse on ohjeistanut sen loka-joulukuun neljänneksen liikevaihdosta kaikkien aikojen korkeinta. Applen liiketoiminnasta noin kaksi kolmasosaa on iPhone-myyntiä. joten ennätykseen yltäminen vaatii käytännössä myös ennätystasolle yltävää iPhone-menekkiä.

Toistaiseksi hieman epäselväksi jää, ovatko Nikkein raportoimat 10 prosentin leikkaukset iPhone-tuotannossa erityisiä heikosta kysynnästä johtuvia lisäleikkauksia vai vain iPhone-syklin mukaisia tavanomaisia vähennyksiä: selväähän on, että iPhone-myynti ja näin tuotanto sen edellä hyppäävät aina korkeimmilleen uuden mallin markkinoille tulon yhteydessä ja hiipuvat tämän jälkeen kohti jälleen uusien uutuuksien tuomaa hyppäystä.

Applen AirPods-kuulokkeet.

Applen lähes parilla kuukaudella myöhästyneet, mutta viimein joulun alla saataville tulleet AirPods-kuulokkeet sen sijaan näyttävät menevän toistaiseksi kuin kuumille kiville – ainakin suhteessa tarjontaan.

Uusien AirPods-tilausten toimitusajaksi Apple itse kertoo nyt 6 viikkoa.

Economic Daily Timesin mukaan AirPodien kokoonpanosta vastaava Inventec laajentaa kuulokkeita valmistavaa tehdastaan ja tehtaalla tehdään nyt ylitöitä tilausten toimittamiseksi.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kutsui tuoreimmassa julkisessa esiintymisessään AirPods-kuulokkeita huikeaksi menestykseksi ja totesi Applen tekevän niitä niin nopeasti kuin vain mahdollista.